Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Отстранување на брадавици

Кондиломот во аногениталниот регион предизвикува ХПВ . Тие се меки папиларни формации кои имаат матични клетки и се склони да се спојат во една колонија. Кондиломите може да бидат повредени и да станат инфицирани, и покрај тоа, тие се склони кон дегенерација во малигни издигнувања, па затоа е препорачливо веднаш да се отстранат. Отстранувањето на кондиломите се изведува на неколку начини:

  • користејќи ласер;
  • метод на криодеструкција;
  • метод на електрокоагулација;
  • радио бранови метод.

Најпопуларниот метод на отстранување е методот на ласерска коагулација, кој овозможува испарување на брадавиците, а кражбите остануваат по паѓањето на процедурата по неколку дена.

Криодеструкцијата или замрзнувањето со азот, како и електрокоагулацијата и методот на радио бранови, се прилично болни, бидејќи раните што бараат лекување остануваат по нив. Овие методи се користат исклучиво кај жени кои се породиле.

Отстранувањето на кондиломите може да се врши со воведување на хемиски супстанции во нив, на пример, флуороурацил, подофилин и други. Овие супстанции ги уништуваат кондиломите однатре, што доведува до нивно уништување. Имајте на ум дека методот на отстранување на брадавиците е избран поединечно во секој случај, бидејќи постојат контраиндикации за процедурите.

Сподели материјал:

Плазма коагулација
клиники не се пронајдени
Отстранување на течен азот
клиники не се пронајдени
Ласерско отстранување
клиники не се пронајдени
Отстранување на радио бранови
клиники не се пронајдени
Отстранување од solkoderm
клиники не се пронајдени
Хируршка ексцизија
клиники не се пронајдени
Електрокоагулација
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Отстранување на брадавици" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.