Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Конзервативен третман во венерологијата

Венерологијата е гранка на медицината посветена на третманот на сексуално преносливите болести. Третманот во венерологијата се изведува исклучиво по дијагнозата и неговото потврдување со лабораториски методи на истражување. Често се користи конзервативен третман во венерологијата, што е назначување на одредени лекови во зависност од видот на патогенот кој ја предизвикал болеста.

Главните лекови кои ги користат венерологи за конзервативен третман на венерични болести се антибактериски лекови и сулфонамиди. Дозите на лекови се селектираат во секој случај поединечно, а за закрепнување пациентот треба строго да ги следи лекарските препораки.

За жал, многу сексуално преносливи инфекции се предавнички и тешко за лекување. Покрај тоа, болестите предизвикани од нив се склони кон повторна појава, така што задачата на венерологот не е само да го пропише текот на третманот на пациентот, туку и да го контролира процесот на лекување и да го набљудува пациентот одредено време по поразот на болеста.

Сподели материјал:

Крвен тест за сифилис
клиники не се пронајдени
ХИВ тестови
клиники не се пронајдени
Gardnerella нарушување третман
клиники не се пронајдени
Третман на генитален херпес
клиники не се пронајдени
Третман на гонореја
клиники не се пронајдени
Третман на кандидијаза
клиники не се пронајдени
Третман на микоплазмоза
клиники не се пронајдени
Сифилис третман
клиники не се пронајдени
Третман на трихомонијаза
клиники не се пронајдени
Третман на уреаплазмоза
клиники не се пронајдени
Третман со хламидија
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна служба "Конзервативен третман во венерологија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.