Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Венерологија

Венерологијата е област на медицина која ги проучува причините, манифестациите, дијагнозата, третманот и превенцијата на повеќе од дваесет венерични патологии. Во медицината, оваа група на болести е најдобро позната како СПИ. За такви патологии, не е важно родот, возраста или социјалната припадност, од што може да се заклучи дека апсолутно секој може да се зарази. Постојат неколку типови на овие болести:

  • класичен. Тие вклучуваат гонореја , сифилис и други болести кои се прилично тешки или воопшто не се подложни на елиминација и повлекуваат многу компликации;
  • кои влијаат само на урогениталниот систем - тие се карактеризираат со скриен проток, поради тоа што третманот започнува во доцните развојни рокови, што е исто така опасно за луѓето;
  • покривајќи други внатрешни органи на една личност. Ова може да вклучи СИДА или ХИВ инфекција .

Современите дијагностички методи овозможуваат откривање на овие болести во раните фази, поради што е можно целосно да се опорави од нив и да се избегне појава на компликации кои го загрозуваат здравјето и животот на мажите и жените.

Сподели материјал:

Тест за миење
клиники не се пронајдени
Консултации
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Венерологија" не се најдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.