Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Трауматологија / ортопедија

Трауматологијата и ортопедијата се два тесно поврзани области на медицината, специјализирани за превенција, елиминација и дијагностицирање на разни повреди на мускулно-скелетниот систем. Главната разлика е во тоа што ортопедијата се занимава со елиминација и спречување на повредите, и трауматологија - решение на компликации.

Појавата на повреди на овој систем на телото се појавува поради голем број на неповолни фактори што доведуваат до кршење на интегритетот на анатомските структури, што влијае на моторната функција. Покрај тоа, ортопедскиот и трауматолошкиот терапија обезбедува конгенитални аномалии на структурата на овој уред.

Ортопедија и трауматологија се поделени во неколку потесни групи во зависност од локацијата на локализацијата на нарушувањата. Основата на третманот на нарушувањата е употребата на лекови, курс на подмладување масажа, физиотерапија и вежби за вежби за вежбање. Покрај тоа, постојат и нови технологии кои ја намалуваат должината на коскениот раст на фрактурата, овозможуваат протетски зглобови и овозможуваат повторно обединување на отсечен прст или цела нога.

Сподели материјал:

Дијагностика
клиники не се пронајдени
КТ
клиники не се пронајдени
Магнетна резонанца (МРИ)
клиники не се пронајдени
Радиографија
клиники не се пронајдени
Манипулација
клиники не се пронајдени
Гипс завои, мека фиксација
клиники не се пронајдени
Затворена елиминација на дислокациите
клиники не се пронајдени
Затворена елиминација на сублуксации
клиники не се пронајдени
Отвори манипулации
клиники не се пронајдени
Пункционална блокада
клиники не се пронајдени
Скелетни влечење
клиники не се пронајдени
Отстранување на метални конструкции
клиники не се пронајдени
Хируршка интервенција
клиники не се пронајдени
Хируршки третман на хронични рани
клиники не се пронајдени
Артроскопска хирургија на зглобовите
клиники не се пронајдени
Артроскопска операција на рамо
клиники не се пронајдени
Операции на коските на раката
клиники не се пронајдени
Операции на коските на подлактицата
клиники не се пронајдени
Операции на локтевом суставе
клиники не се пронајдени
Операции на надплечье
клиники не се пронајдени
Операции на плечевой кости
клиники не се пронајдени
Операции на плечевом суставе
клиники не се пронајдени
Эндопротезирование локтевого сустава
клиники не се пронајдени
Эндопротезирование плечевого сустава
клиники не се пронајдени
Операции на костях нижних конечностей
клиники не се пронајдени
Операции на бедренной кости
клиники не се пронајдени
Операции на голеностопном суставе
клиники не се пронајдени
Операции на коленном суставе
клиники не се пронајдени
Операции на костях голени
клиники не се пронајдени
Операции на костях и суставах стопы
клиники не се пронајдени
Операции на тазобедренном суставе
клиники не се пронајдени
Эндопротезирование коленного сустава
клиники не се пронајдени
Операции на костях таза
Операции на нервах
клиники не се пронајдени
Операции на связках, мышцах и бурсах
клиники не се пронајдени
Операции на позвоночнике
клиники не се пронајдени
Операции при травмах позвоночника
клиники не се пронајдени
Фиксация позвоночника
клиники не се пронајдени
Хирургическая коррекция сколиоза
клиники не се пронајдени
Секвестрэктомия при остеомиелите позвоночника , Спондилоэктомия (1 уровень) , Хирургическое лечение спастической кривошеи , Чрескожная вертебропластика
Клиник с активной услугой «Травматология/ортопедия» не найдено. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.