Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Стоматологија

Стоматологијата е област на медицина специјализирана за проучување на структурата на забите, оралната лигавица и јазикот. Специјалисти во оваа област се занимаваат со дијагностицирање и лекување на широк спектар на податоци на анатомските структури. Бидејќи постојат многу стоматолошки заболувања, стоматологијата е поделена на неколку групи:

  • терапевтски. Главната цел е превенција, дијагностика и третман на болести на усната шуплина и заби со конзервативни методи;
  • хируршки Третман на патологии со оперативна интервенција;
  • ортопедски - истражување и корекција на повреди на структурниот интегритет на дентификацијата;
  • расадник;
  • естетски.

Главните забни заболувања се: оштетување на забите со кариес , недостаток на емајл, таложење на камења , искривување или отсуство на зглобни единици, цистични тумори. Често појавата на инфекција во усната шуплина предизвикува негово ширење низ телото. Благодарение на најновите технологии, третманот со стоматологија поминува без да се почувствува непријатност или болка кај пациентот. Главната цел на терапијата е да се зачува интегритетот на дентицијата. Ако ова не може да се направи, се применува методот за замена на вештачки заб (протетика).

Сподели материјал:

Дентална имплантација
клиники не се пронајдени
Абатменти
клиники не се пронајдени
Имплантни круни
клиники не се пронајдени
Заштитни протези поддржани со импланти
клиники не се пронајдени
Поставување на импланти
клиники не се пронајдени
Ортодонција
клиники не се пронајдени
Брави
клиники не се пронајдени
Ортодонтски апарат
клиники не се пронајдени
Други ортодонски услуги
клиники не се пронајдени
Задржувачи
клиники не се пронајдени
Протестичка стоматологија
клиники не се пронајдени
Протеза за затворање
клиники не се пронајдени
Најлон протези
клиники не се пронајдени
Неподвижна стоматолошка протетика
клиники не се пронајдени
Поправка и корекција на протези
клиники не се пронајдени
Други ортопедски услуги
клиники не се пронајдени
Отстранлива стоматолошка протетика
клиники не се пронајдени
Пародонтитика
клиники не се пронајдени
Хируршка парадонтологија
клиники не се пронајдени
Терапевтска стоматологија
клиники не се пронајдени
Третман на кариес
клиники не се пронајдени
Третман на пулпитис, периодонтитис
клиники не се пронајдени
Привремена обтурација на коренскиот канал со препарати на Ca , Привремено залевање на коренскиот канал со медицинска паста , Дефофореза на коренскиот канал (1 сесија) , Отстранување на туѓо тело од денталниот канал , Отстранување на иглата од денталниот канал , Сеопфатен третман на периодонтити , Сеопфатен третман на периодонтити , Сеопфатен третман на пулпитис , канал , механички третман на коренскиот канал , прекривање на девијатизирачката паста во забната празнина , полнење на заботниот канал со пасти , пополнување на коренскиот канал и гута-перча , полнење на коренскиот канал со системот Термафил , Повторено механичко и лековито лекување на каналите , Привремено пополнување , Распалмированиееерезортизиран дентален канал , Отстранување на нервите во забот , Инсталација на интраканален фиберглас игла , Инсталација на интраканален титаниум
Превенција на кариес
клиники не се пронајдени
Хируршка стоматологија
клиники не се пронајдени
Операции во стоматологијата
клиники не се пронајдени
Удаление зубов
клиники не се пронајдени
Эстетическая стоматология
клиники не се пронајдени
Зубные Сербшения
клиники не се пронајдени
Реставрационные виниры
клиники не се пронајдени
Реставрация зубов
клиники не се пронајдени
Клиник с активной услугой «Стоматология» не найдено. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.