Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Пулмонологија

Пулмонологијата е медицинско поле кое се занимава со елиминација, дијагностицирање и спречување на развојот на широк спектар на болести на органите на респираторниот систем (белите дробови, трахеата, бронхиите и плеврата). Често, белодробните заболувања се јавуваат поради сериозно загадување на воздухот во местата на живеење или работа и долготрајна злоупотреба на никотин. Најчестите патологии се пневмонија, бронхитис, астма, трахеитис, тумори на ракот на овие органи или нивната конгенитална патолошка структура.

За да се дијагностицираат нарушувањата, се користат техники како што се радиографијата на овие органи, КТ и МРИ, бронхоскопија и разни методи за одредување на функционирањето на респираторните органи. Покрај тоа, можеби ќе треба да консултирате потесни специјалисти, како што се кардиолог, онколог, алерголог и отоларинголог. Терапиите се пропишани во зависност од тежината и карактеристиките на текот на болеста. Се применува како терапија со лекови, и оперативна интервенција.

Сподели материјал:

Клиниките со активна услуга "Пулмологија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.