Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Проктологија

Проктологијата е гранка на медицината која ја проучува структурата на ректумот и болестите поврзани со него. Главната задача на специјалистите во оваа област е да развијат методи за спречување на нарушувања на ректумот и анусната зона, како и начини за враќање на пациентите по назначувањето на тактики за индивидуално лекување.

Најчестите проблеми во оваа област се хемороите и аналната пукнатина . Комплексноста на терапијата лежи во фактот дека не сите пациенти се подготвени да одат кај лекар ако доживеат непријатни сензации во форма на болка при исфрлање на измет, чешање, горење или појава на крв. Тоа е поради тоа што повеќето луѓе одат на лекар кога болеста поминала во акутна фаза или има хроничен тек. Дијагностиката се изведува со помош на специјална опрема - аноскоп, ректороманоскоп и колоноскоп. Често, третманот се состои од лекови, придржување кон специјална диета, ограничување на интензивна физичка активност. Во случај на комплициран тек на болеста, се применува оперативна интервенција.

Сподели материјал:

Консултации
клиники не се пронајдени
Операции на сигмоид и ректум
клиники не се пронајдени
Хирургија за хемороиди
клиники не се пронајдени
Операции со парапроктитис
клиники не се пронајдени
Сигмоидни и ректални ресекции
клиники не се пронајдени
Преглед на сигстома / проктостомија , Реконструктивни сигмоидни и ректални операции , Ректопексија , Сигмоид и ректално отстранување на туѓо тело
Клиниките со активна услуга "Проктологија" не се најдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.