Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Педијатрија

Педијатријата е гранка на медицината која се занимава со проучување, дијагностицирање и елиминација на исклучиво детски болести. Исто така, специјалисти во оваа област се занимаваат со грижа, како за здрави, така и за болни деца. Бидејќи за секоја возрасна категорија има специфични ментални, психолошки и физиолошки карактеристики, педијатријата е поделена на неколку групи:

  • пренатална или пренатална - се занимаваат со контрола на феталниот развој во матката;
  • постнатална или постнатална - проучувајќи различни карактеристики на момчињата и девојчињата, почнувајќи од првиот ден од животот и завршувајќи со 20 и 18 години, соодветно.

Одредување на специфичните потреби и карактеристики на развојот - главните задачи на модерната педијатрија. Целта на оваа област е да се контролира појавата на болести својствени само кај децата или оние состојби кои можат да бидат причини за попреченост. Бидејќи методите на лекување на дете и возрасен се значително различни, главниот проблем е да се изберат вистинските тактики за третман за да не се влоши текот на болеста.

Сподели материјал:

Вакцинација
клиники не се пронајдени
Медицински сертификати
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Педијатрија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.