Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Офталмологија

Офталмологијата е областа на медицината која ги проучува причините, текот, дијагнозата и методите за третирање на разни нарушувања на визуелниот апарат. Предмет на истражувањето се - очното јаболко и нивните додатоци, оптички нерви, ретина и коскени структури кои ги формираат приклучоците. Во современата офталмологија има неколку насоки:

  • Невро-офталмологија - се занимава со идентификување на односот на видот со централниот нервен систем;
  • офталмолошка хирургија;
  • офталмолошка онкологија - поле кое се занимава со елиминација на канцерогените раси;
  • офталмогеронтологија;
  • детска офталмологија.

Главните причини за проблеми со видот вклучуваат разни повреди, продолжен стрес, продолжено тензиите на визуелните мускули при читање при слаба светлина, додека работат на компјутер или гледате телевизија.

Офталмолошките нарушувања често се изразуваат со такви симптоми - црвенило и чешање, намалена визуелна острина. Дијагнозата на болести се изведува само од искусен офталмолог со помош на специјални уреди и уреди, овозможувајќи детално да ги испита сите области на окото. Третманот се изведува на неколку начини - со ласерски, медицински интервенции, со употреба на лековити капки или масти.

Сподели материјал:

Дијагностика
клиники не се пронајдени
Биометриско истражување на око
клиники не се пронајдени
Мерење на интраокуларниот притисок
клиники не се пронајдени
Тест за рефракција
клиники не се пронајдени
Студијата на солзи и солзи
клиники не се пронајдени
Лабораториски студии во офталмологија
клиники не се пронајдени
Инспекција на структурите на окото
клиники не се пронајдени
Офталмолошки тестови
клиники не се пронајдени
Радиографија
клиники не се пронајдени
Ултразвук
клиники не се пронајдени
Електрофизиолошки студии
клиники не се пронајдени
Ласерски третман
клиники не се пронајдени
Ласерска корекција на видот
клиники не се пронајдени
Ласерски третман за глауком
клиники не се пронајдени
Лечење на ласерска катаракта
клиники не се пронајдени
Хируршки третман
клиники не се пронајдени
Очната протетика
клиники не се пронајдени
Хируршки третман на глауком
клиники не се пронајдени
Операција на катаракта
клиники не се пронајдени
Хируршки третман на страбизам
клиники не се пронајдени
Хируршки третман на тумори на орбитата
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Офталмологија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.