Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Неврологија

Неврологијата е област на медицинска активност која се занимава со дијагностицирање, лекување и спречување на патологии на централниот и периферниот нервен систем. Појавата на нарушувања во оваа област може да се должи на различни фактори, како безопасни (нарушувања на спиењето и одмор или пролонгирано влијание на стресни ситуации), а поврзани со повреди на мозокот или 'рбетниот мозок, нарушувања на функционирањето на нервните завршетоци или заразни процеси. Симптомите на манифестации на заболувања се доста разновидни и многу често се откриваат проблеми во областа на неврологијата при дијагностицирање на сосема различни болести.

Модерните дијагностички мерки можат да ги детектираат невролошките нарушувања во раните фази, што му овозможува на пациентот да започне со третманот што е можно поскоро. Главните методи се - МНР, КТ, радиографија, ултразвук, разни лабораториски тестови. Поради различни иновации, пациентите се третираат за такви болести кои претходно се сметале за неизлечиви. Терапијата се изведува со помош на лекови и хирургија.

Сподели материјал:

Дијагностика
клиники не се пронајдени
Дијагностички операции во неврологија
клиники не се пронајдени
КТ
клиники не се пронајдени
МНР
клиники не се пронајдени
Неврофизиолошко тестирање
клиники не се пронајдени
Радиографија
клиники не се пронајдени
Ултразвук
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Неврологија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.