Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Наркологија

Наркологијата е област на медицина која ги проучува и ги отстранува нарушувањата кои се појавија врз основа на алкохол, дрога, дрога и други зависности. Долготрајната употреба на овие или други потентни материи предизвикува не само физичко, туку и ментално потчинување. Сите луѓе се предмет на ова нарушување, без оглед на полот и возрасната група. Основата на третманот не е толку многу медицинско влијание, како желбата на жртвата. Наркоматогот ја поставува дијагнозата и ја пропишува тактиката на третман врз основа на индивидуалниот тек и сериозноста на нарушувањето. Во современата наркологија, постојат неколку методи за елиминирање на зависноста. Така, разликуваат:

  • детоксикација - отстранување на токсини од телото;
  • амбулантски третман - врз основа на интензивна работа на психијатар или психотерапевт;
  • хоспитализирана терапија - неопходна во случаи кога постои можност за нестабилност или агресивност на пациентот;
  • рехабилитација - обезбедува адаптација на лице во нормален живот.

Во наркологијата, главната улога е доделена на психолошко закрепнување од зависност. Често се случува пациентот да не помине низ оваа бариера, повторно станува зависен.

Сподели материјал:

Лечење зависности
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Наркологија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.