Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Козметологија

Козметологијата е посебно поле на медицината кое ги проучува и ги корегира естетските проблеми на изгледот на лицето. Неодамна, активно се развива, откривајќи нови начини на подмладување. Во модерната медицина постојат неколку видови на козметички процедури:

  • користејќи ласер со различни бранови кои влијаат на специфичните делови на човечката кожа;
  • медицински процедури. Главната цел е подмладување и обновување;
  • хардверска козметологија - користејќи разни специјализирани уреди. Овој тип ги вклучува ефектите на ладна, топлина, електрични бранови и фоторегулација;
  • естетски - во последно време добива популарност. Тоа вклучува екстензии на нокти, трепките, тетовирање на различни делови од лицето, итн;
  • хируршки

Во споредба со другите методи на подмладување и заздравување, козметичките процедури имаат неколку значајни позитивни аспекти - резултатот може да се добие по првата постапка, долгорочен ефект. Трошоците за извршување на кој било од горенаведените методи ќе бидат малку поскапи, но високи перформанси го бришат овој недостаток.

Сподели материјал:

Масажа
клиники не се пронајдени
Мезотерапија
клиники не се пронајдени
Мезотерапија без игли
клиники не се пронајдени
Домамеотерапија на дефекти на телото
клиники не се пронајдени
Мезотерапија со ботулински токсин
клиники не се пронајдени
Укинување на плазма
клиники не се пронајдени
Озонска терапија
клиники не се пронајдени
Термолифтинг
клиники не се пронајдени
Ултразвучно кревање
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Козметологија" не се најдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.