Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Кардиологија

Кардиологијата е медицинско поле кое ја проучува структурата и функционирањето на срцето и кардиоваскуларниот систем. Специјалисти во оваа област се занимаваат со дијагноза и третман на патологии на CAS. Срцевата болест е една од најчестите заболувања што произлегуваат од влијанието на различните негативни фактори. Ова значи дека тие можат да бидат вродени и стекнати. Но, и покрај широк спектар на причини, сите нарушувања имаат слични симптоми:

  • болни сензации со различен интензитет, кои често се прошируваат и на други органи или делови од телото;
  • непријатност во градите;
  • појава на подпухналост;
  • појава на недостаток на здив;
  • нарушувања на срцевиот ритам.

Во кардиологијата, постојат голем број на дијагностички методи кои овозможуваат прецизно дијагностицирање и пропишување на најефикасна тераписка тактика. Најчести од нив се ЕКГ - која овозможува да се знае фреквенцијата на срцето, употребата на Холтер мониторинг, сцинтиграфија - студија за снабдување со крв во крвните садови, радиографија на срцевите артерии со помош на контрастен агент, ехокардиографија. Колку побрзо дијагнозата се изведува со користење на овие методи, толку е поголема веројатноста за брзо и целосно опоравување на пациентот.

Сподели материјал:

Операција на срце
клиники не се пронајдени
Имплантација на пејсмејкер (EX)
клиники не се пронајдени
Перикардијална хирургија
клиники не се пронајдени
Хирургија за вентрикуларна аневризма
клиники не се пронајдени
Операции за аортни дефекти
клиники не се пронајдени
Операции со митрални дефекти
клиники не се пронајдени
Трикуспидална маана хирургија
клиники не се пронајдени
Хирургија за сложени дефекти на срцето
клиники не се пронајдени
Радиофреквентна аблација (RFA)
клиники не се пронајдени
Хирургија за срцеви тумори
Операции на бродови
клиники не се пронајдени
Операции на аортна аневризма
клиники не се пронајдени
Хирургија за портална хипертензија
клиники не се пронајдени
Палијативна хирургија
клиники не се пронајдени
Хирургија за ангиодисплазија , аортна реконструктивна хирургија
Клиниките со активна услуга "Кардиологија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.