Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Отстранување на брадавици кај жени

Отстранувањето на кондиломите кај жените е само козметички по природа, бидејќи е сосема невозможно да се ослободи од вирусот кој циркулира со крвотокот и предизвикува појава на тумори. Исклучување на израстоци се врши со помош на хемикалии или со операција. Така, постојат неколку техники за да се ослободат од брадавиците.

Првиот е отстранување со изложување на течен азот. Таквата постапка има неколку предности во однос на другите методи. На пример, тоа ви овозможува да го одбиете воведувањето на анестетик, па дури и оние израстоци кои не се засегнати од други методи на лекување може да се елиминираат. Покрај тоа, овој метод е подобар за жените кои планираат да забременат.

Вториот метод вклучува употреба на висока фреквенција електрична струја. Често се користи за отстранување на генитални брадавици со локализација на грлото на матката. Ако има неколку нодули, една постапка е доволна. Со голем број од нив можеби ќе треба три. Овој метод не се препорачува за жени кои сакаат да имаат бебе.

Третата опција за третман е ласерска коагулација. Ова е елиминација на брадавични зраци на високофреквентни бранови, по што не постои лузна или други траги од операцијата. Оваа техника бара воведување на анестетик.

Последната тактика на терапија е хируршка интервенција. Операцијата вклучува воведување на анестезија и отстранување на растот користејќи специјални ножици или скалпел. После тоа, зафатот на притисок се применува на погодената област, која мора да ја носи една жена седум дена.

Во прилог на горенаведените методи за отстранување на кондиломите, некои специјалисти пропишуваат хемиски активни супстанции за нивно елиминација, под чијашто влијание нодулите се намалуваат и исчезнуваат. Покрај отстранувањето, комплексниот третман вклучува земање на антивирусни лекови и мази, како и лекови насочени кон зајакнување на имунолошкиот систем. При изборот на методот на лекување, лекарот ги зема во предвид некои фактори - старосната група на пациентот, фазата на патолошкиот процес, степенот на раст на растот, желбата да имаат деца во иднина, присуството на истовремени инфламаторни или инфективни процеси.

Сподели материјал:

Плазма коагулација на брадавици
клиники не се пронајдени
Ласерско отстранување на кондиломите
клиники не се пронајдени
Отстранување на кондиломи Солкодерм
клиники не се пронајдени
Електрокоагулација на кондиломи
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна служба "Отстранување на брадавици кај жени" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.