Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Абортус

Абортусот или абортусот е медицинска процедура која го отстранува јајцето. На барање на самата жена или од медицински причини, може да се спроведе интервентна интервенција во рана бременост (до 4 месеци). Особено, абортусот е пропишан во такви случаи:

  • присуство на патологии во мајката, поради што таа не е во состојба да роди полноправно и здраво дете;
  • присуство на патологии кај детето;
  • абортусот е означен ако мајката користи лекови кои имале токсичен ефект врз оплоденото јајце;
  • силување

Во тоа време постојат неколку начини да се прекине бременоста. Изборот на најоптималните остатоци за гинекологот. При изборот се земаат предвид траењето на бременоста, големината на јајцето и општата здравствена состојба на мајката. Најпопуларните, безбедни и помалку трауматски се медицински абортус и вакуум. Абортусот не се врши под следните услови:

  • протокот во телото на жена од инфективни процеси во акутната фаза;
  • жената има растројство на крварење;
  • воспалителни болести во репродуктивните органи.

Сподели материјал:

Вакуум абортус
клиники не се пронајдени
Medabort
клиники не се пронајдени
Медицински абортус
клиники не се пронајдени
Minibass
клиники не се пронајдени
Хируршки абортус
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Абортус" не се пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.