Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Хируршки третман во гинекологија

Голем број на гинеколошки заболувања се елиминираат со помош на конзервативен третман, без операција. Но, постојат услови и болести во кои операцијата е потребна. Современата медицина ги користи најновите методи на медицинска интервенција, кои не бараат голем засек на предниот ѕид на абдоминалната празнина. Во овој поглед, нема крварење, а исто така го намалува периодот на постоперативното закрепнување.

На ваквите методи на интервенција во телото со мал ефект се:

  • лапароскопија - изведување на гинеколошки процедури со користење на неколку мали засеци на стомакот, преку кои се вметнуваат лапароскопски инструменти, со мала видео камера и извор на светлина на крајот;
  • хистероскопија - терапевтски и дијагностички манипулации се вршат со помош на оптичкиот систем;
  • радио бранова терапија - третман со високофреквентни бранови или ласерско зрачење.

Спроведувањето на еден или друг метод на хируршки третман го одредува специјалист и во повеќето случаи е пропишано за онкологија, цисти, полипи и откривање на други неоплазми, конгенитални деформитети на органите на женскиот репродуктивен систем.

Сподели материјал:

Ендометријална аблација
клиники не се пронајдени
Вулвектомија
клиники не се пронајдени
Хистероскопска миомектомија
клиники не се пронајдени
Отстранување на туѓо тело од вагината
клиники не се пронајдени
Контизација на грлото на матката
клиники не се пронајдени
Лапароскопско отстранување на јајници
клиники не се пронајдени
Матка Лапароскопија
клиники не се пронајдени
Лапароскопија на матката fibroids
клиники не се пронајдени
Третман на ектопична бременост
клиники не се пронајдени
Полипектомија
клиники не се пронајдени
Дисекција на синехија
клиники не се пронајдени
Ендометријална ресекција
клиники не се пронајдени
Отстрани вродена спирала
клиники не се пронајдени
Отстранување на туѓи тела од матката
клиники не се пронајдени
Отстранување на вагинални цисти
клиники не се пронајдени
Отстранување на грлото на матката
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Хируршки третман во гинекологија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.