Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Контрацепција во гинекологија

Контрацепцијата во гинекологијата зазема многу важно место, како и избраниот метод го елиминира ризикот од несакана бременост. Исто така, некои средства, особено бариера, можат да ги заштитат од СПБ. Но, забрането е да се препишуваат какви било методи, бидејќи тие не можат да бидат толку неефикасни како опасни за здравјето на жената.

Гинекологот е одговорен за изборот на најдобриот метод. Ова ги зема предвид многуте поенти:

  • редовен секс;
  • возраст (за секоја возрасна група, оптималниот метод на контрацепција е оптимален);
  • општата состојба на телото на жената: дали таа се породила или не, дали има патологии во акутна или хронична форма и така натаму;
  • планови за иднината - дали жената планира да има деца во иднина.

Методите на контрацепција се поделени во неколку групи:

  • хормонски методи;
  • интраутерина контрацепција;
  • бариера контрацепција;
  • физиолошки методи;
  • хируршка контрацепција (применлива само ако жената не планира да има деца во иднина).

Сподели материјал:

Избор на контрацепција
клиники не се пронајдени
Изјава за контрацептивен прстен
клиники не се пронајдени
Отстранување на спирала
клиники не се пронајдени
Инсталација на морнарицата
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Контрацепција во гинекологија" не се најдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.