Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Советување и управување со бременоста

Клучот за успешно раѓање е навременото регистрирање на бремената жена и медицинскиот надзор на текот на бременоста во секој конкретен период. Затоа, првото нешто што една жена треба да направи кога ќе дознае за нејзината интересна позиција е да се консултира со гинеколог. И тука започнува одржувањето на бременоста. Главните активности во управувањето со бременоста се:

 • земајќи општи тестови;
 • земајќи размаски на микрофлората;
 • определување на крвна група и Rh фактор;
 • хормонални студии и тестови за можни наследни болести;
 • испитување на бремени жени за сифилис и СИДА;
 • проверка на жени за сексуално преносливи инфекции;
 • откривање на антитела за вируси на рубеола и мали сипаници.

Покрај тоа, управувањето со бременоста вклучува и редовно спроведување на одредени постапки, вклучувајќи:

 • постојана проверка на крвниот притисок;
 • Ултразвук на одредени датуми;
 • редовно мерење;
 • вагинален преглед.

Исто така, за време на третманот со бременоста, жената е должна да биде подложена на уринарен тест, со одредена фреквенција или според докторот, како и тест на крвта за следење на вредностите на хемоглобинот.

Сподели материјал:

Акушерска консултација
клиники не се пронајдени
Консултативен гинеколог-ендокринолог
клиники не се пронајдени
Репродукција на консултации
клиники не се пронајдени
Примарна гинеколошка консултација
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна служба "Консултации и третман на бременоста" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.