Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Хируршки третман во гастроентерологија

Хируршкиот третман во гастроентерологијата може да се спроведе како во планирани, така и во итни случаи. Во повеќето случаи, операцијата е неопходна за дијагностицирање на малигни неоплазми или во случаи на откривање на туѓ предмет во стомакот и хранопроводот. Во моментов, во медицината постојат неколку начини на работа - полноправна медицинска интервенција или ендоскопија, која е вид на операција која се изведува без засекување на човечкото тело.

Најчестите операции се намалување на киселоста на желудечниот сок, ексцизија на чир на желудник или рак на стомакот, елиминација на апендицитис, отстранување на жолчното кесе или стомакот, шиење на чир и мерки за намалување на малите и сигмоидните дебелото црево. Повеќето од овие операции се изведуваат со лапароскопски метод, кој има голем број позитивни аспекти:

  • нема да има лузни на телото на пациентот од засеци;
  • нема продолжено закрепнување, безбедност и висока ефикасност.

Сподели материјал:

Абдоминална панкреас
клиники не се пронајдени
Гастростомија
клиники не се пронајдени
Гастроентеростомија
клиники не се пронајдени
Дистална ресекција на желудникот
клиники не се пронајдени
Дистална ресекција на панкреасот
клиники не се пронајдени
Дренажа на жолчното кесе
клиники не се пронајдени
Лигализација на езофагеалната вена
клиники не се пронајдени
Ресекција на црниот дроб
клиники не се пронајдени
Отстранување на цистична циста
клиники не се пронајдени
Хирургија за чир на желудникот
клиники не се пронајдени
Плилопластика
клиники не се пронајдени
Езофагопластика
клиники не се пронајдени
Ресекција на тенкото црево
клиники не се пронајдени
Стентирање на езофагусот
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Оперативен третман во гастроентерологија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.