Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Консултација со ендоскописти

Ендоскопист е доктор чија задача е да спроведе истражување на органите со помош на осветлување и оптички системи. Благодарение на ендоскопистот, пациентот има можност да се испита и да идентификува во раните фази различни патологии на внатрешните органи. Консултацијата на ендоскопистот започнува со истражување на пациентот - докторот ги слуша поплаките и ја разгледува историјата на болеста. Потоа ја дознава чувствителноста на пациентот за анестезија, бидејќи ендоскопските испитувања често покажуваат употреба на анестетици за да ја олеснат манипулацијата. Но, нејзината главна задача е изборот на ендоскопско истражување, земајќи го предвид типот на патологија и здравствената состојба на пациентот.

Исто така, на консултација, ендоскопистичкиот лекар треба да му стави до знаење на пациентот како се одвива постапката и кои компликации можат да настанат по него. Ова му овозможува на лицето да се подготви за претстојната студија и да доживее помалку возбуда.

За време на консултацијата, докторот ги објавува трошоците за постапката и објаснува кои средства треба да го купат пациентот ако се согласи со студијата.

Сподели материјал:

Клиниките со активна служба "Ендоскопска консултација" не се најдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.