Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Дијагностика во гастроентерологија

Дијагностиката во гастроентерологијата е од особена важност, бидејќи, благодарение на разни техники, лекарот ќе може да разбере точно како одредена болест продолжува, што предизвикало нарушување, кои органи биле погодени, како и да се одреди индивидуалниот третман тактики за секој пациент. Дијагностичките методи се конвенционално поделени во две групи - оние кои се изведуваат директно од специјалист и се вршат со помош на специјална опрема.

Првата група на методи за одредување на гастроентеролошки нарушувања вклучуваат: надворешен преглед, палпација на различни делови на абдоменот и хипохондриумот. Ова овозможува да се открие малигната неоплазма, да се одреди големината на внатрешните органи и местото на локализација на болни сензации. Покрај тоа, постои прислушување, одредувајќи присуство на гасови или течности, слушање, кое се изведува за да се идентификува бучавата.

Втората група дијагностички испитувања се: колоноскопија, ендоскопија (за проучување на мукозната мембрана), ректоскопија, лапароскопија и биопсија, во која мал дел од органот се собира за понатамошно испитување.

Сподели материјал:

Клиниките со активна услуга "Дијагностика во гастроентерологија" не се најдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.