Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Гастроентерологија

Гастроентерологијата е медицинско поле кое се занимава со дијагностицирање и третман на разни гастроинтестинални заболувања, како и проучување на структурата и функционирањето на органите на дигестивниот систем. Состојбата на усната шуплина, функционирањето на тироидната жлезда, присуството на инфективни или воспалителни процеси во човечкото тело, како и последиците од ингестија на разни бактерии, хелминци и други микроорганизми, значително влијаат врз работата на стомакот, црниот дроб, цревата и другите органи.

Главните фактори за појава на гастроинтестинални заболувања се сметаат за пролонгиран стрес, несоодветна исхрана, злоупотреба на штетни навики, ефект на загаден воздух. Одложениот третман на воспалителни процеси може да доведе до многу компликации, меѓу нив - формирање на чиреви, таложење на камења, појава на тумори на рак. Дијагностика на различни нарушувања и последици од неефективниот третман се базира на употребата на ултразвук, лапароскоп, гастроскопија и ретроскопија, разни сонди со мали комори на крајот, што овозможува прецизно да се испита внатрешната структура на гастроинтестиналниот тракт и точно да се утврдат овие или други нарушувања или дефекти.

Сподели материјал:

Дијагностика
клиники не се пронајдени
Дијагностички операции
клиники не се пронајдени
Еколошки студии
клиники не се пронајдени
КТ
клиники не се пронајдени
Лабораториски тестови
клиники не се пронајдени
МНР
клиники не се пронајдени
Радиографија
клиники не се пронајдени
Ултразвук
клиники не се пронајдени
Ендоскопски прегледи
клиники не се пронајдени
Консултации
клиники не се пронајдени
Консултации
клиники не се пронајдени
Третман на гастритис
клиники не се пронајдени
Хируршки третман
клиники не се пронајдени
Ваготомија
клиники не се пронајдени
Операција на црниот дроб
клиники не се пронајдени
Панкреас хирургија
клиники не се пронајдени
Отстранување на жолчното кесе
клиники не се пронајдени
Ресекција на стомакот
клиники не се пронајдени
Отстранување на езофагусот
клиники не се пронајдени
Панкреас абдоминализација , гастростомија , гастроентеростомија , дистална ресекција на желудникот , дистална ресекција на панкреасот , одвод на жолчен меур , лигатура на вените на хранопроводникот , ресекција на црниот дроб , отстранување на циста на црниот дроб , хирургија на гастричен улкус , пилоропластика , хранопровод , ресекција на црниот дроб , гастричен улкус , гастропластика , хранопровод гастректомија , отстранување на надворешно тело на хранопроводникот , отстранување на туѓи тела од стомакот , отстранување на цистата на панкреасот , отстранување на тумори на стомакот и дуоденумот , Отстранување на тумори на езофагусот , Отстранување на тумори на тенкото црево , Отстранување на цревни тумори , Отстранување на полипи во стомакот , Отстранување на полипи во цревата , Затворање на гастрични и дуоденални улкуси , Фундопликација , Холедохостомија , Холедохотомија , Холецистостомија , Ендопротеза на хранопроводникот , Ентеростомија , Холедохостомија , Холедохостом , Ендопротеза
Клиниките со активна услуга "Гастроентерологија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.