Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Флебологија

Флебологијата е гранка на медицината која се занимава со елиминација, дијагностицирање и спречување на циркулаторните нарушувања во садовите. Болестите на вените најчесто ги засегаат луѓето на работоспособна возраст, но нивниот доцен третман може да доведе до попреченост во староста. Затоа е потребно да се консултирате со флебологот кога ќе се појават првите симптоми. Првите знаци се: тежина при одење, манифестација на грчеви во долните екстремитети со влошување на ноќта, појава на закрпи на кожата со променета нијанса, подпухнатост, изразена васкуларна експанзија.

Се разгледуваат главните дијагностички методи за болести на циркулаторниот систем - Доплер сонографија и скенирање со користење на ултразвук. Ова се најмодерни дијагностички методи. Терапијата се изведува на неколку начини - хирургија, нехируршки методи, вклучувајќи употреба на ласерски и радиофреквенции, како и лекови. Често се препорачува комплексен третман.

Сподели материјал:

Дијагностика
клиники не се пронајдени
Инвазивни вени испитувања
клиники не се пронајдени
Инвазивни студии на лимфниот систем
клиники не се пронајдени
Студии за микроциркулација
клиники не се пронајдени
Неинвазивни вени испитувања
клиники не се пронајдени
Неинвазивни студии на лимфниот систем
клиники не се пронајдени
Конзервативна
клиники не се пронајдени
Компресивен третман на венски болести
клиники не се пронајдени
Курс третман за венски болести
клиники не се пронајдени
Лекови за третман на венски болести
клиники не се пронајдени
Козметичка флебологија
клиники не се пронајдени
Ласерска коагулација на крвните садови
клиники не се пронајдени
Микросклеротерапија
клиники не се пронајдени
Фотокоагулација на васкуларни дефекти
клиники не се пронајдени
Клиниките со активната услуга "Флебологија" не се најдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.