Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Физиотерапија

Физиотерапијата е посебен дел од медицината кој го проучува ефектот на природните фактори врз човечкото тело. За разлика од употребата на лекови, овој третман се смета за безбеден, што овозможува да се намали или целосно да се напушти лекот. Покрај тоа, овие методи на третман не вклучуваат појава на несакани ефекти или компликации.

Физиотерапевтските техники активно се користат во речиси сите гранки на медицината. Нивната суштина се состои во терапевтски ефект врз телото на електрични бранови, светло зрачење, високи температури, масажа и вежбање. Покрај тоа, третманот се применува со морска вода и сончева светлина, вибрации, електрофореза, ултразвук со употреба на козметички средства. Таквите постапки имаат неколку особености во назначувањето - само еден тип на настани може да се врши дневно, комбинацијата на процеси спротивни во акција е забранета, сложената фреквенција треба да биде неколку месеци.

Физиотерапевтски методи на третман на жени за време на бременост и мали деца ги назначува експерт на индивидуална основа. Со професионални перформанси и правилна употреба на овие методи е апсолутно безбеден за луѓето.

Сподели материјал:

Ултразвучна терапија
клиники не се пронајдени
Камена терапија
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Физиотерапија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.