Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Манипулации со андрологија

Андрологијата е гранка на медицината која ја проучува машката физиологија и анатомија, како и решавање на различни здравствени проблеми со кои се соочуваат мажите. Манипулациите во андрологија можат да бидат од две насоки: дијагностички и терапевтски.

Дијагностичките процедури ги вклучуваат оние кои овозможуваат правилна дијагноза да се врши врз основа на поплаки на пациентот, испитување и анамнеза. Ова се такви манипулации како што се:

 • земајќи крв за да го одреди нивото на хормони;
 • земање крв за сексуално преносливи инфекции;
 • земање крв од вена за дијагноза на туморските маркери;
 • биохемиска анализа на крв;
 • земајќи тајна секретирана од простатата и плодните везикули;
 • калибрација на уретрата;
 • проценка на еректилната функција при земање на лекот.

Ако зборуваме за терапевтски манипулации во андрологија, тогаш се прибегнуваат кон елиминирање на симптомите и знаците на одредена патологија. Овие манипулации вклучуваат:

 • миење на уретрата со разни лековити раствори;
 • масажа на простатата и плодните везикули;
 • bougienage на уретрата;
 • инсталација на лекови во мочниот меур;
 • хирудотерапија во андрологија;
 • употребата на кал тампони за терапевтски цели (pelodeterapeviya).

Сподели материјал:

Намалување на парафимозата
клиники не се пронајдени
Интракавернозна инјекција
клиники не се пронајдени
Масажа на простатата
клиники не се пронајдени
Предуцирање на чистење на вреќата
клиники не се пронајдени
Клиниките со активна услуга "Манипулација во андрологија" не беа пронајдени. Веќе работиме за да го надминеме ова.
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.