Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Слаба ерекција

Слабата ерекција како проблем на дисфункција на пенисот кај човекот е проследена со неможноста да се постигнат преку такво кршење соодветни сексуални односи. Како екстремна варијанта на слаба ерекција, се забележува критична "точка без враќање" - импотенција (всушност, слабата ерекција е претходник на оваа болест).

Ако ја земеме во предвид нормалната здравствена состојба на еден човек, тогаш ерекцијата се манифестира како феномен во кој пенисот се зголемува, достигнувајќи соодветен степен на еластичност. Ако има проблем во форма на слаба ерекција, тогаш намалувањето на отпорноста на органот соодветствува на оваа појава, дури и ако постои "зајакнување" ефект во форма на возбудливо галење. За импотенција, односно за еректилна дисфункција, има смисла да се зборува кога проблемите со ерекцијата се релевантни за одреден временски период (од 3-6 месеци.).

Многу причини може да предизвикаат слаба ерекција, а во многу случаи ситуацијата е реверзибилна и исчезнува кога главниот фактор е елиминиран, предизвикана повреда. Секоја од овие причини може да се припише или на групата на органски причини (физиолошка дисфункција на органот) или на група на психолошки причини. Органски причини може да бидат како што следува:

  • повреда на површината на карличните органи (тука, соодветно, се зема предвид штетата директно на гениталниот орган, садови и нерви кои се директно поврзани со него);
  • присуство на невролошки заболувања;
  • патологија на анатомската структура на сексуалниот орган (абнормална структура на пенисот, искривување на пенисот итн.);
  • присуството на болести на ендокриниот систем (особено може да биде недоволно производство на тестостерон, итн.);
  • изложеност на алкохол, опојни дроги и одредени лекови во текот на долг период на употреба.

Психолошки проблеми се речиси традиционални меѓу причините за различни болести, а со слаба ерекција, тие исто така не се исклучок, особено, тоа се стрес, депресија, невроза. Покрај тоа, овие причини предиспонираат појава на проблеми во ерекцијата дури и во споредба со ефектите од органските причини.

Сподели го овој напис:

"Слаба ерекција" се забележува кај заболувања:

Peyronie-овата болест е патологија која е карактеристична само за машката половина на човештвото. Оваа болест се карактеризира со појава на болка за време на ерекција, што се јавува во однос на позадината на фиброзните промени во протеинската мембрана. Болеста е ретка, и таа е почеста кај мажите кои се на возраст меѓу четириесет и шеесет години.

...

Гонореа кај мажи (инфекција со гонекокална инфекција, фрактура, хлопка) е инфективно-воспалителен процес кој влијае на органите на генитоуринарниот систем. Се јавува супрарација на мукозната мембрана, предизвикувајќи карактеристични симптоми. Самотретувањето во овој случај е невозможно, бидејќи може да доведе до сериозни последици, особено неплодност.

...

Импотенцијата (еректилна дисфункција) ја одредува итноста за човек од такви прекршувања на неговите сексуални функции, во која тој не е способен да го заврши сексуалниот однос. Импотенцијата, чии симптоми укажуваат на неможност да се одржи ерекција, ниво кое е потребно за сексуални односи или неспособност за постигнување на ејакулација или комбинација на двете состојби, може да се карактеризира со целосна неможност за постигнување на ејакулација или ерекција, како и краткотрајно ерекција.

...

Фиброза на простатата (друго име за простата склероза) е болка која често влијае на членовите на силната половина на човештвото. Се развива кај мажи од различни возрасни групи. Се карактеризира со воспаление на уринарниот систем, кое се развива како резултат на брзиот раст на сврзното ткиво. Колку повеќе расте, толку повеќе ќе се компресираат семето и уринарните канали. Сето ова е полн со кршење на процесот на мокрење, како и појава на проблеми во сексуалниот живот.

...
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.