Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Чувство на вина

Вината е симптом кој може да се забележи кај невролошки нарушувања. Во секој случај, ова чувство се заснова на разни фактори кои го предизвикуваат.

Така, во случај на булимија, на пример, чувството на вина е предизвикано од општата слика за нарушувањето во кое се јавува поради количеството на храна што ја јаде, што, пак, доведува до влошување на состојбата на пациентите и отежнување на последиците од мерките што ги спроведуваат на нивна адреса. "Грешка".

Вината во постпарталната депресија е исто така комбинирана со голем број на симптоми, во овој случај тоа се должи на негативните емоции на мајката кон детето и нејзиното разбирање на фактот дека тоа не треба да биде.

Во анорексијата, чувството на вина се појавува во претходните обиди да се ослободиме од храната што ја јаде преку повраќање, што, пак, како што веќе е наведено, ја влошува општата состојба, предизвикувајќи развој на психосоматски пореметувања кај пациентите.

Чувството на вина што се јавува при нервен слом може да биде диктирано од свеста на својата држава за време на нејзината манифестација, односно, се појавува веќе по факт.

Горенаведените објаснувања, се разбира, не ја одразуваат целосната слика на проблемите, но читателот може да добие општа идеја за нив, а по повеќе детали, соодветно, можете да дознаете за секоја држава кога ќе одите директно на статиите.

Сподели го овој напис:

"Вина" се забележува кај болести:

Анорексијата подразбира посебен синдром во различни форми на нејзина манифестација, која се јавува под влијание на одреден број причини и се манифестира во апсолутно отсуство на апетитот на пациентот, без оглед на фактот дека постои објективна потреба за исхрана за самиот организам. Анорексијата, чии симптоми се јавуваат кај тековните метаболни заболувања, гастроинтестиналните заболувања, паразитарните и инфективните болести, како и кај одредени ментални нарушувања, може да доведат до недостаток на протеинска енергија.

...

Булимија (булимија нервоза) е вид на нарушување поврзано со јадење, во кое пациентите имаат драстично зголемување на апетитот и се манифестираат во вид на напад, придружен со болна глад, болка под лажица и слабост. Булимија, чии симптоми, исто така, може да го придружуваат голем број на болести на ендокриниот систем, централниот нервен систем, се манифестира, исто така, со ментални нарушувања, како и во чести случаи станува причина за дебелина.

...

Менталните нарушувања, кои главно се карактеризираат со намалување на расположението, заостанатоста на моторот и менталниот пропуст, се сериозна и опасна болест, која се нарекува депресија. Многу луѓе веруваат дека депресијата не е болест и, згора на тоа, не претставува посебна опасност, за што се длабоко погрешни. Депресијата е прилично опасна болест, предизвикана од пасивност и депресија на лицето.

...

Нервниот дефект вклучува акутен напад на вознемиреност, како резултат на што се јавува сериозно нарушување на вообичаениот начин на живот. Нервниот распад, чија симптоми ја одредуваат оваа состојба на семејството на ментални нарушувања (неврози), се јавува во такви ситуации во кои пациентот е во состојба на ненадеен или прекумерен стрес, како и долгорочен тековен стрес.

...

Постпарталната депресија, според статистичките податоци, е состојба која влијае на околу 5-7 жени од 10 по раѓањето. Постпартална депресија, симптоми кои се забележани кај жените од главната група на репродуктивна возраст, е зголемена чувствителност, која, пак, се манифестира во целиот "букет" на соодветните манифестации. На карактеристиките на постпарталната депресија и како да се справиме со тоа - нашата статија денес.

...
Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.