Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Индикаторите на лимфоцитите во крвта се важен показател со кој може да се процени состојбата на имуниот систем. Стапката на овие клетки кај возрасен и дете е 20-40% од вкупниот број на леукоцити. Со апсолутна проценка на бројот на лимфоцити, можно е да се заштити телото од различните последици од неточна дијагноза.

Нивото на лимфоцитите во крвта на возрасното и детето е еден од најважните индикатори според кои се проценува состојбата на телото на пациентот, присуството или отсуството на разни инфекции, воспалителни процеси итн. Доволно е да се спроведе општа анализа за да се утврди дали човечките лимфоцити се нормални или покачени (спуштени). крв, која ја покажува содржината на различни крвни клетки и нивните сорти, вклучувајќи ги и лимфоцитите.

Лимфоцитите се еден вид не-грануларни леукоцити кои ги преземаат должностите за имунитет. Човечката крв содржи два типа на бели крвни клетки: Т и Б. Формирањето на првиот се јавува кога функционира тироидната жлезда. Вториот се произведува во коскената срцевина.

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .
X

Почитувани посетители!
Ве покануваме да се придружите на нашата група. Само докажани и интересни информации за медицината и здравјето.