Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Избор на третман: домашен или странски?

Статистичките податоци покажуваат дека многу често пациентите се соочуваат со проблемот на неспособноста на лекар да дијагностицира државна медицинска институција. Прилично честа ситуација, причините за кои се различни фактори: застарена опрема, неспособност на медицинскиот персонал, занемарување на пациентите.

Државните медицински институции целосно заборавиле што е надградба на опремата. Во одредени случаи, дури и најискусните лекари ја обвинуваат застарената опрема за сè. Повремено, постои можност кога јавната болница добива некои видови на опрема, но само за кампања за успешен кандидат. Со цел да не чекаат одговор од државата или лажна помош на кандидатот, луѓето честопати прибегнуваат кон само-акумулација на средства за да ја купат потребната опрема.

Државата само се сеќава на постоењето на здравствените установи само во случај на нивните потреби, така што помошта од лидерите се очекува последна. Лидерите на земјата не поставуваат приоритети за себе во обезбедувањето јавни болници со опрема, а да не зборуваме за поправка на зградите. Иако СССР долго време се распадна, но посетата на државната медицинска установа може да се врати во тие времиња. Но, за жал, сега е уште еден пат и други луѓе. Сега во болницата, која треба да се третира бесплатно, не може да се најде дури и најпримитивните медицински препарати. За да ја преврзат раката или да ја третирате раната со зелена боја - овие лекови мора да се носат со себе или да се платат за нив. Па што е СССР?

Акции на пациентот

Но, буџетскиот пациент, за жал, повеќе нема избор, и затоа се согласува да се подложи на третман, што на крај ќе се направи залудно. Што добиваме? Прво, неточна дијагноза на она што пациентот дури и не се сомнева, потоа листа на лекови од лекар кој чини повеќе од една месечна плата на лицето. Како резултат на тоа, пациентот останува со празни џебови и нетретирана болест.

Но, понекогаш постојат моменти кога лекарите, по долгите истражувачки постапки, воопшто не можат да направат дијагноза. Како резултат на тоа, се донесува одлука да се направи дијагноза која е слична кај симптомите, што подразбира неправилен третман и, според тоа, влошување на болеста. Ако не се преземат никакви активности на време за да се излечи болеста, тогаш секоја болест напредува и предизвикува непоправлива штета на телото. Покрај недостатокот на соодветен третман, употребата на лекови против лажна болест подразбира појава на несакани ефекти, што двојно ја влошува ситуацијата. Како резултат на тоа, добиваме: влошување на болеста, присуство на несакани ефекти и недостаток на пари за повторно лекување. Најмалку, се обиде да се опорави.

И што да правиме?

Можеби треба да се обидете со лекување во странство ? Сочувајќи ги финансиите, пациентот се претвора во клиника од европско значење. Лекарот, кој прв го испита пациентот, го поставува прашањето: "Но, зошто се пријавивте само сега, бидејќи во почетната фаза болеста можеше да се излечи многу побрзо и поефикасно?". Сега, сепак, ќе биде неопходно повторно да се спроведат тестовите и тестовите, но само сега шансите за наплата на пациентот се високи, ако само тоа нема да биде предоцна.

Првото нешто што пациентот го среќава во странство е медицинска служба на високо ниво. Сега медицинскиот персонал е одговорен не само за третманот, туку и за удобноста и поддршката на пациентот за целиот период на престој во клиниката. Една од овие клиники може да се нарече медицински центар во Тел Авив, за што можете да дознаете повеќе на веб-страницата: http://telaviv-clinic.ru .

Долго време му е познато дека израелската медицина е секогаш на врвот, а пригодна географска локација, како и присуството на персонал од руско говорно подрачје, е дополнителен услов за удобност. Сега е до секого, па изборот е ваш.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Висококвалитетно поставување на соопштенија за печатот
на комерцијална основа
Дознајте ги условите за сместување
Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .