Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Младите се поканети да разговараат за нивниот здрав начин на живот.

Севкупниот руски интернет натпревар за младински слободи "Мојата алтернатива" е главниот фестивал на годината за оние кои водат активен животен стил, играат спорт и знаат што е вистински екстремен. Целите на натпреварот се да се мотивираат младите луѓе да одржуваат здрав начин на живот, да придонесат за отфрлање на тутунот, алкохолот и дрогата, како и да привлечат внимание кон активен начин на живот и спорт преку идентификација и ширење на најдобрите форми на младински одмор.

Претседател на Националната здравствена лига, академик Лео Бокерија:

"Јас сум со две раце за фактот дека е неопходно да се оживее младоста, уличен спорт. Бидејќи, погледнете што се прави - каде што нема да гледате, младите седат со телефони, таблети. Всушност, тоа е исто така многу интересно, а исто така, секако, потребно. Впрочем, ова е сосема поинаква генерација. Целосно различно образовани луѓе кои знаат многу. Но, сигурно знаеме дека ако некој оди еден час неделно, тогаш тој живее 7-12 години повеќе од неговите врсници. Ова се податоци од светски познатата клиника Мајо браќа во Рочестер, Минесота. Што се случува следно? Ако некое лице почнува да пешачи еден час, тогаш тој има потреба да го зголеми овој товар, и тој почнува да оди по два часа. Кога почнува да пешачи два часа, тој дополнително оди кон базенот. Потоа се претвора во фудбал, одбојка, тренинзи. И на ова, да речеме, во истата САД, целата политика е изградена. Тие имаат прекрасен универзитетски спорт. Има повеќе гледачи од професионалци. Бидејќи сето тоа е интересно. Јас сум апсолутно за ТРП да дојде целосно и целосно. Нека биде поставена на Интернет, за да знаеме за успехот на момците. Среќно! "

Четирикратниот олимписки шампион во гимнастиката Алексеј Немов:

"Секоја година посетувам десетици градови во нашата земја, одржувам мастер класи за млади гимнастичари, комуницирам со децата и нивните родители. Главната работа што се обидувам да ја пренесам на луѓето: здрав живот мора да се формира од детството. Треба да имате главна работа - целта. Мора да се најде, виде или размисли - тогаш целиот процес ќе оди поинаку. Секоја активност мора да биде оправдана од целта. Јас, спортист, беше така - и отидов кај неа, на крајот разбрав. Мора јасно да ја видите сликата на посакуваното, сфатете ја неговата важност и значење. Следно - направете план кој ќе ви помогне да започнете да се движите кон целта. Можеби првиот чекор на патот кон тоа ќе бидат видеата на учесниците на натпреварот "Моја алтернатива". Ако на ваков начин твојот род научи да ги мотивира младите луѓе да одржуваат здрав начин на живот и да спортуваат барем една личност, тогаш оваа волја, без сомнение, ќе стане победа . "

Конкурсот ќе се одржи во три фази. Првата фаза - собирање на апликации и видеа на веб-страницата на Лигата на Народно здравство - www.ligazn.ru - ќе заврши на 19 февруари 2017 година. Видеото на учесниците треба да каже за неговиот здрав начин на живот, спорт и хоби кои се карактеризираат со натпреварувачки дух, возење и стремеж за совршенство. Втората фаза ќе се одржи од 6 март до 26 март 2017 година во форма на отворен интернет гласање, со кој ќе се утврдат 20 финалисти. Исто така, 3 финалисти ќе бидат утврдени со одлуката на Комисијата за конкуренција. За време на третата фаза од натпреварот, кој ќе се одржи од 19-21 април 2017 година во Гостин Двор во Москва, финалистите ќе ги презентираат своите видеа на младинскиот фестивал "Моја алтернатива". 5 победници на конкурсот ќе бидат определени од Комисијата за конкуренција, која ќе вклучува експерти од областа на социјалното рекламирање, претставници на јавни организации и претставници на медиумите.

На натпреварот може да учествува секој од 16 до 35 години.

Победниците на Конкурсот ќе добијат дипломи и парични награди:

  • Јас место (1 победник) - 75 000 рубли,
  • II место (2 победници) - 50 000 рубли (секој),
  • III место (2 победници) - 30 000 рубли (секој).

Информации за младинскиот натпревар "Моја алтернатива"

Цело-рускиот интернет натпревар за младински рекреација "Моја алтернатива" е една од активностите на истоимениот Национален младински проект чија цел е идентификување на најдобрите видеа за проекти, иницијативи и практики на разни форми на младински одмор кои ги исполнуваат принципите на здрав начин на живот.

Целите на Всерускиот младински интернет натпревар "Моја алтернатива" се да ги мотивираат младите луѓе да водат здрав начин на живот, да придонесат за отфрлање на тутунот, алкохолот и дрогите и да привлечат внимание кон активните животни стилови и спортот преку идентификување и дистрибуирање на најдобрите форми на младински одмор.

Традиционално, натпреварот се одвива во три фази. Првата фаза е колекција на апликации и видеа на веб-страницата на националната здравствена лига - www.ligazn.ru. Видеото на учесниците треба да каже за неговиот здрав начин на живот, спорт и хоби кои се карактеризираат со натпреварувачки дух, возење и стремеж за совршенство. Втората фаза се одвива во форма на отворено гласање преку Интернет, според резултатите од кои се определени 20 финалисти. Исто така, неколку финалисти се одредуваат со одлуката на Комисијата за конкуренција. За време на третата фаза од натпреварот, што се одржува во Гостин двор во Москва, финалистите ги презентираат своите видеа на жирито на младинскиот фестивал "Моја алтернатива".

Во иднина, победниците на натпреварот учествуваат во кампањата за промоција и промоција на пропаганда и здравствена промоција "здравствен бран" во регионите на Русија, каде што им кажуваат на младите луѓе за нивниот здрав животен стил.

Партнери на проектот се: Руската унија на млади, Московскиот државен универзитет. Mv Ломоносов, Универзитет за пријателство на народите на Русија.

Церемонијата за доделување на наградите ќе се одржи во рамките на младинскиот фестивал "Моја алтернатива" во април 2017 година.

Во прилог на парични награди и дипломи, на победниците на конкурсот ќе им биде дадена можност да ги презентираат своите видеа во регионите на Русија.

ПРИЈАВИ ЗА УЧЕСТВО НА КОНКУРЕНЦИЈАТА

Прашања и барања може да се побараат по пошта: myaltercompete@gmail.com

Видео оглас за проектот ( види )

Проект брошура ( читај )

Историја на проектот

Од самиот почеток на Здружението "Здравје на лидерот на нацијата", нејзиниот безусловен приоритет беше промовирањето и промовирањето на здрав начин на живот, особено борбата против пушењето, употребата на алкохол и дрога. Во 2005 година, за прв пат, Лигата ја одржа кампањата за всерозиска спортска промоција "Здравствен маратон" - комплекс од спортски, забавни, конкурентни, културни, забавни и едукативни активности насочени кон создавање мотивација кај младите луѓе да водат здрав начин на живот. Во 2006 година се појави проектот "Здружението против дрогата", во 2008 година - "Русија без тутун", во 2009 година - "Безалкохолна Русија". На секој проект присуствуваа илјадници луѓе од различни возрасти. Проектот "Русија без тутун" беше поддржан од 1 милион жители на земјата. И во 2012 година, Лигата предаде на Владата 100.000 потписи на Русите за поддршка на законот против тутунот подготвен од Министерството за јавно здравство и социјален развој. Сите овие проекти беа фокусирани првенствено на млади луѓе. Како резултат на тоа, во 2012 година, Лигата ги спои во еден национален младински проект "Моја алтернатива".

За 4 години учествуваа над 2,5 илјади уникатни видео дела од млади луѓе на возраст од 14 до 35 години од целата земја. Географијата на натпреварот е најширока - повеќе од 1000 градови, села и населби од Севастопол до Владивосток. На пример, во 2016 година, првото место го зеде еден млад човек од Железногорск, кој успеа да собере голем тим на истомисленици кои одржуваат масовни спортски настани низ Сибир. Во 2015 година, победникот на натпреварот беше корисник на инвалидска количка од северниот град Нижневатовск, ангажиран во кревање на моќ. И во 2014 година, победникот на натпреварот од Тољати ја освои интернет публиката и жирито, благодарение на видеото "Отидов во тајга" и на моите кучиња од расата Сибирски хаски. Во неговото видео, тој рече дека благодарение на неговиот ентузијазам - саксија со санки, во која учествува во трки, со кои сега работи и оди на експедиција во Северна Карелија, тој ја врати својата тежина во нормала. Алтернативата на друг учесник во натпреварот од Севастопол, благодарение на победата во неа, ја доби поддршката на градските власти. Исто така, видео за ентузијазмот на друг учесник во натпреварот ја освоија руската сцена на "Јагуар Ланд Ровер" и Вирџин Галактик, како резултат на тоа тој отиде да ја претставува Русија на меѓународната сцена во Велика Британија. Денес, младите луѓе ги учат новите хоби - трик, двоцикли, ripstik, скокање и скокање на база, модата и паркур добиваат интензитет. Секој што учествува во натпреварот не бара лесен начин и е вистински пример за младите луѓе. Тие живеат под мотото "Semper in motu" ("Секогаш во движење").

Такви популарни изведувачи и бендови како ЕМИН, 5СТА СЕМЕЈСТВО, ПИЦА, ФРАНКИ, БУРИТО, Т-КИЛАХ, ЕЛЕМЕНТ, Елена Темникова, Алла Рид (финалист на Гласот шоу), познати диџеи SWANKY TUNES учествуваа на Гала концертот на натпреварот , MR.SIMON (Радио ЕНЕРГИЈА) и многу други. Презентерите беа популарните ТВ и радио емитери Антон Комолов и Тања Шилина.

Проектот "Моја алтернатива" беше поддржан од: добро познат спортист и ТВ-домаќин Ирина Слуцкаја, поранешен руски професионален боксер кој настапи во категоријата супер тешка категорија, светски шампион Николај Валуев, трикратен олимписки шампион Марија Киселева, двократен олимписки шампион Дмитриј Саутин, двократен олимписки медалист и трикратен медалист Светското првенство Антон Голоцуцков. Поради својата забава, Фестивалот собира илјадници млади гледачи.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Висококвалитетно поставување на соопштенија за печатот
на комерцијална основа
Дознајте ги условите за сместување
Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .