Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Радиоактивен третман со јод по подготовката со Thyrogen (Thyrogen)

Пред третман со радиоактивен јод во Медицинскиот центар. Од Рабин (Израел) се бара да се обучи, што значи да се зголеми производството на тироидната стимулирачки хормон (TSH), што ја подобрува апсорпцијата на јод од клетките на тироидната жлезда.

Првата фаза : по операција за отстранување на тироидната жлезда поради рак на тироидната жлезда - препорачуваме пациентите да почнат да земаат таблети што содржат тироиден хормон потребен за телото, во отсуство на тироидната жлезда, која била отстранета за време на операцијата.

Обично нашите пациенти земаат лекови како што се: елтроксин, еутирокс, синтероид. Почетната доза е 100-150 микрограми дневно.

Втората фаза : одлуката за третман со радиоактивен јод - лекарот специјалист ендокринолог ќе одлучи за потребата од третман и за препорачаната доза на радиоактивен јод врз основа на ултразвук, лабораториски тестови и хистолошки преглед. На консултација, пациентот ќе ги добие сите објаснувања за претстојната процедура и подготовка за него со помош на Thyrogen препаратите (Thyrogen)

подготовка и лечение. Третата фаза : подготовка и третман.

  • 2 недели пред третман - диета со низок јод. Кога се подготвувате за третман со Thyrogen, нема потреба да престанете да земате лекови за замена на хормони неколку недели пред третманот.
  • Прв ден - примање на првата инјекција на Thyrogen.
  • 2. ден - примање на втората инјекција на Thyrogen и изотопско скенирање на тироидната жлезда (проверка на навлегувањето) за да се процени преостанатото тироидно ткиво.
  • 3. ден - внес на радиоактивен јод. Јод се дава во форма на капсула.
  • До 5-8 дена - да се биде во карантин.
  • За 5-8 дена - изотопско скенирање на целото тело, при што се проценува апсорпцијата на радиоактивниот јод од страна на други органи.

Важно е да се знае дека по завршувањето на карантинскиот период, пациентот не претставува опасност за радијација кај другите луѓе во близина.

По добивањето на резултатите од изотопскиот скенирање на целото тело, лекарот-ендокринолог врши финална консултација и дава дополнителни препораки.

За понатамошно разјаснување за можноста за третман со радиоактивен јод, може да се јавите кај претставникот на медицинскиот центар. Рабин (Израел) на следните контакти:

Нашите контакт податоци:
Е-пошта: rabin@carmelit.co.il
Телефон во Израел: + 972-3-91-99-211
www.carmelit.co.il

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Висококвалитетно поставување на соопштенија за печатот
на комерцијална основа
Дознајте ги условите за сместување
Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .