Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Иновативна хируршка технологија со Да Винчи робот

Технолошкиот напредок во областа на операцијата, кој се појави во последниве години во Израел, овозможува попрецизно извршување на најкомплицираните хируршки интервенции, со помалку ризици и со пократок период на постоперативна рехабилитација. Ова се постигнува, во голема мера благодарение на употребата на минимално инвазивни хируршки техники со користење на најновата верзија на хирушки робот Да Винчи.

Хирурзи Медицински центар. Рабин во Израел, кој има најобемно искуство во користењето на роботската хируршка технологија во Израел, им овозможува на пациентите и на нивните семејства да изберат најнапреден метод на хируршки третман. Во медицинскиот центар за нив. Рабин Да Винчи робот се користи во многу области на хирургија: урологија, гинекологија, кардиохирургија и торакална хирургија, отоларингологија, хирургија на хранопроводот, стомакот, дебелото црево и ректумот, црниот дроб и панкреасот.

Роботска хирургија - што е тоа?

Операцијата со користење на Да Винчи робот се изведува преку неколку мали дупки, што овозможува минимално инвазивен начин да се постигне посакуваниот резултат во најнежниот за пациентот. Роботизираниот систем на Да Винчи е опремен со систем за 3D визуелизација кој му овозможува на хирургот во реално време да го види хируршкото поле со висока резолуција и со големо зголемување. Покрај тоа, "рацете" на робот манипулаторите се опремени со специјални ендоскопски инструменти кои имаат попрецизен и поширок спектар на движења од човечката рака. Целосното исклучување на тремор и повремено движење на телото ја зголемува маневрираноста на рацете и точноста на хируршките процедури. Управува со "рацете" на хирургот-робот кој седи на посебна конзола - контролниот центар на системот. Движењата на хирургот се претвораат во прецизни движења на рацете на робот со помош на 2 контроли и педали за нозе. Така, се постигнуваат максимална точност, максимална видливост и максимална достапност за хируршки процедури.

Иновативниот хируршки систем на Да Винчи значително ги проширува способностите на хирургот.
Дополнителни информации за можноста за вршење на операција со помош на хируршкиот систем Да Винчи во Медицинскиот центар. Рабин можете да добиете ако контактирате со следните контакти.

Нашите контакт податоци:
Е-пошта: rabin@carmelit.co.il
Телефон во Израел: + 972-3-91-99-211
www.carmelit.co.il

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Висококвалитетно поставување на соопштенија за печатот
на комерцијална основа
Дознајте ги условите за сместување
Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .