Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Третман на миелом во Израел

Повеќекратен миелом е малигна болест во која абнормални плазма клетки со ист генетски дефект се појавуваат во коскената срж. Кај миелом, малигните плазма клетки се акумулираат во коскената срцевина, се дуплираат, создаваат клонови на абнормални клетки и ги испуштаат здравите клетки. Абнормалните клетки произведуваат голема количина на моноклонални протеини, го инфицираат коскениот систем и го нарушуваат нормалното функционирање на бубрезите.

Најизразени симптоми на мултипен миелом се: болка во коските, замор и слабост, губење на тежината, зголемено ниво на калциум во крвта, оштетена бубрежна функција, анемија, чести инфективни болести.

Заради дијагностицирање и потврдување на дијагнозата, онкогематогерот го испраќа пациентот на следните проверки: тестови за крв и урина (општа и биохемиска анализа на крв, електрофореза, имунофиксација, одредување на нивото на Каппа и Ламбда лесни синџири, протеинско ниво на Бенс Џонс и др.), Рентген дијагностика (КТ скенирање, МРИ, PET-CT), биопсија на коскената срцевина со тестирање на рибите, хромозомски и цитогенетски студии.

Третман на миелом во специјализиран онколошки центар Давидов во медицинскиот центар именуван. Rabin

Целта на лекувањето на миеломот е да се постигне трајна и долготрајна ремисија и да се зачува квалитетот на животот на пациентот. Третманот за миелом значи и борба против компликациите поврзани со: анемија, оштетување на литична коска, проблеми со бубрезите и хиперкалцемија (високи нивоа на калциум во крвта).

Во третманот на миелом во Израел се користат и монотерапија и разни комбинации на лекови. Во Центарот за рак на Давид користиме комбинации на хемотерапевтски лекови со стероидни лекови, како и најновите биолошки и имунолошки лекови кои ја докажаа нивната ефикасност, како на пример, протеазом инхибитори (Velcade) и лекови кои предизвикуваат контролирана смрт на малигни клетки (Thalidomide, Lenalidomide).

По постигнување на ремисија, најефективниот метод за консолидирање на постигнатиот резултат е автотрансплантација на коскената срцевина, во која се земаат примероци и третирани сопствени матични клетки на пациентот. Пациентот потоа се подложува на високи дози на хемотерапија, по што здравите матични клетки на пациентот се инјектираат во крвта на пациентот. Клетките стигнуваат до коскената срцевина и повторно го пуштаат нормалното функционирање.

Паралелно со третманот на основната болест, ние исто така ги третираме можните придружни компликации: хирургија на 'рбетниот столб за стабилизирање на' рбетот, плазмафереза ​​и хемодијализа, третман со бисфосфонати за зајакнување на коските, намалување на калциумот, добивање крвни продукти за анемија, радиотерапија за синдром на болка за ослободување ако е потребно и многу повеќе .
По завршувањето на третманот, се спроведува активна опсервација и поддршка на терапијата, чија цел е да се зачува постигнатиот резултат и да се зголеми пролонгирањето на периодот на ремисија.

Нашите контакт податоци:
Е-пошта: rabin@carmelit.co.il
Телефон во Израел: + 972-3-91-99-211
www.carmelit.co.il

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Висококвалитетно поставување на соопштенија за печатот
на комерцијална основа
Дознајте ги условите за сместување
Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .