Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

За прв пат во Сербина, пациентите на медицинскиот центар "Полинар" можат да подлежат на рехабилитација на отворен тип

Медицинскиот центар "Полинар" беше прв во Сербина да развие и имплементира нова програма за рехабилитација на амбулантски пациенти со отворен тип. Методологијата за третман е базирана на примерот на слични американски и европски програми. Рехабилитацијата на отворениот тип е идентична со долг престој на пациентот во здравствена установа. Новата програма обезбедува контрола над болеста дури и по испуштање од центарот за рехабилитација.

За прв пат во Сербина започна нова програма за рехабилитација на амбулантски пациенти со отворен тип во Медицинскиот центар "Поларин". Тоа ви овозможува да го минимизирате ризикот од нарушување, што е особено високо веднаш по испуштањето од болницата. Во развивањето на методологијата, како основа биле земени слични програми кои работат во САД. Така, во САД, пациентите кои веќе ја напуштиле клиниката и понатаму се под надзор на лекарите, што помага да се спречи рецедив.

Благодарение на воведувањето на новата програма, Центарот за рехабилитација "Поларин" за зависници од дроги решава неколку проблеми одеднаш: им помага на пациентот да се ослободи од агресивно однесување, успешно да се дружи, да ја врати довербата на семејството и да спречи нарушување.

Програмата за рехабилитација на амбулантски пациенти со отворен тип му овозможува на пациентот да присуствува на групни и индивидуални состаноци, да води сесии за семејни групи, каде што проблемите со социјалната зависност се решаваат. Поради вклучување на блиски роднини во процесот, се постигнува максималниот ефект на рехабилитација.

Новиот метод на рехабилитација им помага на луѓето кои страдале од различни видови на зависности, како што се пушењето, зависноста од дрога, коцкањето, злоупотребата на супстанции, зависноста од храна итн., Се опорави.

Програмата е достапна не само за пациентите на Полиналната клиника: нејзините учесници исто така можат да ги земат луѓето кои биле подложени на третман во други центри. За да учествуваат, тие ќе треба да соберат релевантни документи и да имаат интервју со психотерапевт и главен лекар од Полинарен центар.

Информации за компанијата:
Медицинскиот центар "Полинар" на д-р Климченко Н.В. е основан во 2002 година и има највисока категорија за акредитација. Клиниката се занимава со лекување и заздравување на лица кои страдаат од хемиски и од нехимични зависности. Центарот има четири одделенија: интензивна нега, консултативна поликлиника, ревитализација и терапија со релапс. Полиранот има терапевтски курсеви, како што се невротерапија и невроелетротерапија, како и програми за психокоррекција. Третманот може да се врши и на амбулантско и во болница.

Контакт:
Сербина, Одеса, 1 Аеродромски Лејн, 4
+38 (048) 728-94-73, +38 (067) 137-76-76
polinar-clinic.com

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Висококвалитетно поставување на соопштенија за печатот
на комерцијална основа
Дознајте ги условите за сместување
Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .