Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Во убавината на Тело зборуваше за карактеристиките на запек протетика

Специјалистите на Клиниката за убавина на Тео изјави за главните карактеристики на запек протетика, истакнувајќи ги нејзините главни предности. Меѓу нив се и високата сила, компактноста и долгиот животен век на протезата.

Протезата на врвот овозможува да се користат како поддршка не само на непцата, туку и на забите на пациентот. Лабавите заби не се контраиндикација, напротив - протезата се препорачува кога се работи за пародонтоза, која секогаш е придружена со олабавување на забите.

Заштитната протеза е одлична опција за пациенти кои имаат изгубено дел од забите и оние кои не се препорачуваат за процедурата за имплантација. Но, ова правило важи само кога целата дентиција не е погодена. Протезите се можни само со доволен број на здрави заби, бидејќи тоа ќе обезбеди нормална фиксација на протезата и ќе го елиминира преоптоварувањето.

Протеза за затворање

Фиксацијата се одвива со помош на следните системи: телескопски систем, затворачи, односно куки или прицврстувачи за замоци. Стоматологот прибегнува кон телескопска фиксација во ситуација кога круните на забите се премногу ниски и обликот на забите е нејасен. Ако нема проблеми со обликот на забите, а круните се високи, изборот на лекарот е поверојатно да се запре при фиксирањето на стегачот.

Дополнителен аргумент во прилог на овој тип на приврзаност е потребата за ширење на забите, што се карактеризира со лоша мобилност. Плус затвора е дека специјалистот не треба да ги десецира забите на пациентот. Покрај тоа, забите заби добиваат релативно мал товар.

Заклучната протеза за заклучување се поставува со задоволителна висина на клиничките круни на забите на пациентот и во отсуство на периодонтитис. Слични мерки на претпазливост се припишуваат на значителното оптоварување на абатментните заби во споредба со другите системи за фиксација.

Стоматолошката клиника Телос убавина ( http://www.stomatologia.telosbeauty.ru ) практикува индивидуален пристап кон пациентите, врз основа на изборот на соодветен систем за враќање на забите, без разлика дали се обидуваат со протези или имплантација со последователна протетика.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Висококвалитетно поставување на соопштенија за печатот
на комерцијална основа
Дознајте ги условите за сместување
Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .