Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Соопштенија за медиумите

Датум: 13.01.2013

Севкупниот руски интернет натпревар за младински слободи "Мојата алтернатива" е главниот фестивал на годината за оние кои водат активен животен стил, играат спорт и знаат што е вистински екстремен. Целите на натпреварот се да се мотивираат младите луѓе да одржуваат здрав начин на живот, да придонесат за отфрлање на тутунот, алкохолот и дрогата, како и да привлечат внимание кон активен начин на живот и спорт преку идентификација и ширење на најдобрите форми на младински одмор.

Датум: 30.12.2016

Медицинскиот центар во Фрајбург Ihr Leben нуди корпоративни медицински истражувања на програмата CHECK-UP.

Датум: 26.09.2013

Пред третман со радиоактивен јод во Медицинскиот центар. Од Рабин (Израел) се бара да се обучи, што значи да се зголеми производството на тироидната стимулирачки хормон (TSH), што ја подобрува апсорпцијата на јод од клетките на тироидната жлезда.

Датум: 19.09.2013

Интраоперативната хемотерапија, спроведена од еден од водечките светски експерти во оваа област - професор Даниел Бен-Шимол, им дава надеж на пациентите со рак на 4 фаза. Најчестиот тип на рак во кој се изведува оваа операција е рак на дебелото црево и ректален карцином.

Датум: 05.09.2013

Технолошкиот напредок во областа на операцијата, кој се појави во последниве години во Израел, овозможува попрецизно извршување на најкомплицираните хируршки интервенции, со помалку ризици и со пократок период на постоперативна рехабилитација. Ова се постигнува, во голема мера благодарение на употребата на минимално инвазивни хируршки техники со користење на најновата верзија на хирушки робот Да Винчи.

Датум: 08.28.2016

Меланомот е агресивен малигнен тумор кој се развива од меланоцити. Обично, туморот започнува на кожата или крт. Во поретки случаи, туморот може да се појави на мукозната мембрана на окото, слузницата на устата или носот, мукозата на ректумот, под ноктите. Меланомот може да метастазира на далечни органи преку лимфниот или циркулаторниот систем. Најчестото место на појава на меланом кај жените е на кожата на долниот дел на ногата и бутот, кај мажите, на кожата на грбот.

Датум: 15.08.2013

Повеќекратен миелом е малигна болест во која абнормални плазма клетки со ист генетски дефект се појавуваат во коскената срж. Кај миелом, малигните плазма клетки се акумулираат во коскената срцевина, се дуплираат, создаваат клонови на абнормални клетки и ги испуштаат здравите клетки. Абнормалните клетки произведуваат голема количина на моноклонални протеини, го инфицираат коскениот систем и го нарушуваат нормалното функционирање на бубрезите.

Датум: 15.07.2013

Симптомите на рак на простата се слични на оние кај простатитисот и аденомот на простатата. Овие патологии се јавуваат кај повеќе од половина од мажите постари од 40 години, поради што е тешко да се дијагностицира примарната болест. Покрај тоа, овие болести често коегзистираат: простатитот може да коегзистира со аденомот и постепено да се трансформира во рак.

Датум: 11.07.2016

Медицинскиот центар "Полинар" беше прв во Сербина да развие и имплементира нова програма за рехабилитација на амбулантски пациенти со отворен тип. Методологијата за третман е базирана на примерот на слични американски и европски програми. Рехабилитацијата на отворениот тип е идентична со долг престој на пациентот во здравствена установа. Новата програма обезбедува контрола над болеста дури и по испуштање од центарот за рехабилитација.

Датум: 29.04.2013

Доаѓајќи во аптека, ние ретко мислиме дека "дарсонвал" е француско презиме, како на пример, Д'Артањан. Многу повеќе сме заинтересирани за самиот уред, именуван по научник од Франција. Arsen d'Arsonval назад во XIX век. Измислен метод за влијание врз мукозните мембрани и ткивата на човечкото тело со помош на високи фреквентни струи. Методот испадна да биде толку ефикасен што дури и во конзервативен СССР, уредот, наречен "Д'Арсонвал апарат", беше користен многу широко.

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Висококвалитетно поставување на соопштенија за печатот
на комерцијална основа
Дознајте ги условите за сместување
Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .