Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

80% од британските жени не уживаат во животот

Според една нова студија спроведена во Велика Британија, 80% англиски жени не се задоволни од животот. Експертите открија дека главните виновници за таквите тажни статистики се самите жени - во обид да бидат совршени во сè, се возат во состојба на постојан стрес.

Истражувачите анкетирале 2000 британски жени. Тие утврдиле дека, во просек, секоја британка извршувала 26 различни задачи секој ден, од кои повеќето биле под стрес, обидувајќи се да се справат со задачите најдобро што можеле.

Според резултатите од истражувањето, Sanctuary Spa дури и ја започна програмата #LetGo ("Release yourself").
Експертите открија дека главните стресови за жените биле:

  • Обидите за истовремено извршување на мноштво случаи (36%)
  • Желба да бидам интересен (33%)
  • Желбата да се демонстрира интелигенција (32%)
  • Напори за одржување на убава фигура (30%)
  • Напори да им даде на куќата совршен изглед (29%)

Научниците, исто така, анализираа 10 ситуации кои жените мислиа ноќе не можеа да спијат. Главните извори на стрес беа: желбата да се биде идеална жена (27%), мајка (26%), работник на работа (20%).

Следната фаза од студијата беше да се утврди кој создава стресни ситуации за жените. Се покажа дека во огромното мнозинство жени тоа го прават сами. Експертите ги идентификуваа следниве извори на постојан притисок:

  • Самите жени (72%)
  • Семејство и пријатели (33%)
  • Весници и списанија (22%)
  • Кино и ТВ (18%)
  • Твитер и Инстаграм (18%)

Џени Трент Хјуз, експерт за однесување и стратегија за живот, ги коментираше резултатите добиени од Спалната на Светилиштето: "Студијата покажа колку различни случаи секоја жена го прави секој ден и е вознемирувачки што имаат постојана потреба да прават нешто друго, да биде подобро, дај повеќе. Значителен дел од британските жени денес се предмет на она што го нарекувам "неефективен синдром". Треба да научиме да одиме ".

Експертите исто така открија - 46% од британските жени веруваат дека нивните колеги постигнале најдобри резултати. Кога, како резултат на истражувањето, тие беа запрашани за нивниот став за пофалба, а потоа 10% од жените мислеа дека лицето кое го направи комплиментот "едноставно направи грешка", а 38% сметаат дека се фалат поради учтивост.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .