Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Американските истражувачи ги разоткриваат митовите за придобивките од чаша кафе

Кофеините чекаат вистинско разочарување. Во Америка, спроведе студија која е во спротивност со преовладувачките стереотипи во однос на овој пијалок. Излегува дека по пиење чаша, ние не го наплаќаме нашето тело со енергија, бидејќи кафето нема способност да ни даде енергија.

За да добијат такви резултати, научниците спроведоа експеримент. Тие избраа доброволци и ги поделија на две групи. Секоја група доби задача за 16 часа за да престане да пие.

Кога заврши периодот на чекање, на учесниците во студијата му беше побарано следново:

  • една група пиеше кафе;
  • на членовите на другата група им беше даден плацебо пијалок.

Навивачите на пијалок почувствуваа бран на виталност, само кога се користеа по период на апстиненција. Но, тие не го зголемија работниот капацитет, а особено, отпорноста кон стрес. Оние што пиеле кафе, во пресрет на пиење плацебо, се жалеле на лошо здравје, отсуство на внимание и невнимание.

Многу од нас се запознаени со ситуацијата кога е поблиску до пладне, особено ако спиеш лошо претходниот ден, перформансот значително се намалува. За да се подмладиме, пиеме кафе. Но, се покажа дека во овој случај е многу поефикасно да се користи темно чоколадо.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .