Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Достапни нивоа на глукоза во крвта и книги: многу за дијабетичари од мрежата Медицинска продавница

Мрежата "Медицински магазин" презентираше специјална понуда за дијабетичари - симболични цени за многу видови гликоза во крвта (1 рубља), како и бесплатни книги за третман и превенција на дијабетес.

Компанијата "Медицинска продавница" одамна е добро позната кај пациенти со дијабетес. Повеќе од десетгодишно искуство на овој пазар, ниски цени за производи, достапност на испорака на курир и продавници во непосредна близина на метрото, каде што можете да добиете бесплатни совети за користење на услуги и производи, директни договори за снабдување со водечки производители на дијабетични производи - сето ова им овозможи на компанијата да го направи животот со дијабетес за клиентите подобро, полесно и полесно.

MedMag не продава производи само за луѓе со дијабетес, обидувајќи се да ги задоволи нивните потреби, туку да ги промени своите животи на подобро.

Мерење на глукоза во крвта кај пациенти со дијабетес мелитус е од витално значење. Но цената за тоа често достигнува на многу места илјадници, па дури и две илјади рубли. Како дел од социјалната поддршка на пациентите со дијабетес во Medmage, многу модели на глукоза во крвта сега можат да се купат со симболична цена - една рубља.

Неодамна, MedMag редовно објавува информативни материјали за лекарите и пациентите со дијабетес, дневникот за самоконтрола, периодичните "Корисни совети" и книги кои секој може да ги добие бесплатно.

Шефот на компанијата, ендокринолог, Кандидат за медицински науки Александар Дмитриевич Пархоменко, кој, патем, е автор на многу книги и статии за дијабетес , е убеден дека целосната информација е неопходна врска во третманот на дијабетесот: "Како лекар, мислам дека е важно да се донесе дијабетес пациенти едноставна вистина: нема задачи кои се нерешливи. Главната работа е да преземете контрола на дијабетес во свои раце, да го искористите најдоброто од вашето знаење за вашата болест, за начините и начините на лекување. Станете капетан на бродот од вашиот живот, а лекарите и разни помошни технологии се асистенти во вашиот тим. "

Предности на компанијата и интегриран пристап

MedMag има мрежа на продавници во Москва. Сите од нив се во непосредна близина на метрото, што ја прави нивната посета удобна и лесна. Знаејќи од прва рака за дијабетес (во компанијата многу ја имаат оваа болест или роднини со таква болест), вработените се обидуваат да ги направат сите набавки не само корисни и погодни, туку исплатливи за купувачите. Затоа, во продавниците постои флексибилен систем на попусти , промоции и продажба постојано се одржуваат.

Во сите продавници постојат центри за обука за работа со секаков вид на опрема презентирани во асортиманот. Исто така, оперативна дијагностика на уредите за нивно правилно функционирање и точност на мерење, гаранција и постгарантирана услуга. Компанијата има неколку сајтови кои се популарни кај пациентите со дијабетес, каде што основните принципи на животот со дијабетес се презентирани во достапна и едноставна форма, корисни и потребни информации, совети од лекарите, преглед на стоки се собираат.

MedMag плаќа многу време и пари за социјално значајни и добротворни активности. Помагање на децата со дијабетес, социјално незаштитени пациенти со дијабетес, сиропиталишта, воени ветерани, тимови за пребарување кои работат на зачувување на сеќавањето на бранителите на татковината за време на Големата патриотска војна - сето тоа стана составен дел на компанијата.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .