Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Клиниката МЕДЕМ и Санкт Петерсбург во итна состојба потпишаа договор за заедничко обезбедување на услуги за брза помош

13 април 2015 Медицинската клиника МЕДЕМ и Санкт-Петербургската амбуланта ги комбинираа своите способности во секторот за итни медицински услуги. Резултатот од договорот за партнерство меѓу компаниите беше појавата во Санкт Петербург на "Унифицирана амбуланта".

Програмата за партнерство со унифицирана амбуланта беше развиена врз основа на сеопфатна студија за искуството на европските приватни клиники, во кои несуштинските функции обично се вршат во соработка со медицински компании од други специјализации. Одлуката за развивање на партнерство беше направена против позадината на зголемениот број на повици за брза помош за двете компании, што ја откри потребата за проширување на флотата, медицинскиот персонал и создавање на единствен центар за повици во најкус можен рок.

Сега во средствата на партнерите:

  • Единечна испраќачка служба која може да организира најрано пристигнување на бригадата до која било точка на градот и пошироко. Телефонските броеви MEDEM ќе останат непроменети и никогаш нема да бидат зафатени!
  • Една од најголемите флоти за брза помош во Санкт Петербург е 15 возила со модерна опрема и 5 трафостаници лоцирани во разни области на градот.
  • Специјализирани медицински тимови: кардиолошки, педијатриски, реанимација.
  • Единствена ценовна политика, во која попуст програмата за редовни пациенти на клиниката MEDEM ќе биде целосно зачувана.
  • Високо квалификувани лекари и медицински сестри кои зборуваат странски јазици.
  • Брз и безбеден медицински превоз на пациенти и повредени во Санкт Петербург, северозападниот регион на Руската Федерација и соседните земји.
Унифицирана амбуланта на амбуланта за итна клиника МЕДЕМ и Санкт Петерсбург

"Без претерување може да се каже дека заедничките напори на партнерските компании и заеднички развиен механизам за прецизна интеракција ќе ги создадат сите услови за појава во Санкт Петербург со висококвалитетна и прифатлива приватна амбуланта која што е можно поскоро не само што ќе ги хоспитализира, туку и ќе го испита пациентот, што е многу важно итни услови ", вели Алена Резниковиќ, генерален директор на клиниката МЕДЕМ.

"За нас е голема одговорност и гордост да бидеме партнер на клиниката МЕДЕМ. Од сега па натаму, имаме можност да ја искористиме моќната клиничка и дијагностичка база на една од најдобрите приватни клиники во градот за брза проверка на нашите пациенти. Без сомнение, сите ќе имаат корист од таквата соработка. И пред се - на пациентите за кои беше развиен нашиот храбар концепт ", вели Алексеј Гапликов, генерален директор на итната служба во Петербург.

Помош:

Меѓународната клиника МЕДЕМ е основана во 1999 година. Денес тоа е мулти-профил медицински центар на европско ниво, работи околу часовникот. 2.500 медицински услуги во 99 лиценцирани области, 35 клинички одделенија и центри, болница со 28 кревети. Секоја година клиниката служи повеќе од 60 илјади пациенти.

Петербургската итна компанија, основана во 2003 година, е една од лидерите на пазарот за приватна брза помош во Санкт Петербург. Компанијата е фокусирана на обезбедување итна медицинска нега и за приватните и за осигурителните клиенти, бидејќи соработува со 53 осигурителни организации.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .