Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

OAO Tatkhimpharmpreparaty заедно со чешката компанија FAVEA ќе започне со производство на масти и гелови

Од 5 до 7 ноември, раководството на Република Татарстан доби делегација од Чешка, предводена од министерот за индустрија и трговија на Чешка, Јан Младек. Меѓу оние кои го придружуваа министерот беа раководството на најголемата европска компанија за медицински инженеринг ФАВЕА претставена од генералниот директор на компанијата Христос Чанаклис и претседателот на одборот на директори на рускиот огранок на ФАВЕА Максим Хамет.

Во Стопанската комора на Република Татарстан се одржа тркалезна маса со учество на претставници на бизнис круговите на Татарстан и Република Чешка. На вториот ден од официјалната посета, беа потпишани цела низа договори помеѓу претпријатијата на Чешка и Република Татарстан во вкупен износ од околу 100 милиони евра.

FAVEA и OAO Tatkhimpharmpreparaty потпишаа договор за воспоставување на производство на стерилни масти и масти за надворешна употреба (гелови). Компанијата "Tatkhimpharmpreparaty" очекува модернизација, околу 12 милиони евра ќе бидат инвестирани во техничката ре-опрема на претпријатието.

Во едно интервју, Александар Николаевич Анисимов, заменик-генерален директор за развој на ОАТ Татхимфармпрепарати, рече: "Во моментов OAO Tatkhimpharmpreparaty зазема водечка позиција на рускиот пазар за остеолитични маст за очите. Производите на компанијата се широко признати и со голема побарувачка. Пуштањето во употреба на ново производство на масти и гелови според GMP стандардите значително ќе го прошири опсегот и бројот на произведени офталмолошки и надворешни масти и ќе отпочне нови високо ефективни офталмолошки стерилни и надворешни лекови во форма на гелови. И, исто така, да се подобри квалитетот и потрошувачите својства на производи. "

Претседателот на Одборот на директори на ФАВЕА, Максим Камет, исто така, коментираше за посетата на Татарстан: "Потпишувањето на новиот договор помеѓу ФАВЕА и ОАТ Татхимфармпрепарати е уште еден чекор во развојот на соработката меѓу нашите претпријатија, која започна пред десет години во 2004 година. Претходно, FAVEA дизајнираше и изгради во Казан ново производство на цврсти дозирни форми (таблети и капсули), кое беше пуштено во употреба кон крајот на 2008 година. Успешното отворање на новата работилница беше одличен поттик за понатамошен развој на OAO Tatkhimpharmpreparaty, што успеа во кратко време да го удвои производството и значително да го зголеми профитот. Специјалисти на FAVEA и нашите партнери кои учествуваат во создавањето на ново производство на масти и гелови се уверени дека новата работилница ќе биде изградена и ставена во функција во есента 2015 година во строга согласност со условите на договорот потпишан денес ".

Извор: GMPnews.RU

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .