Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Меѓународната клиника Петровски Гејтс го отвори Центарот за третман на болка

Московската меѓународна клиника "Петровски Гејтс" започна нов проект. Првиот во Русија Надлежен центар за третман на акутна и хронична болка се базира на интегрирана примена на неколку медицински дисциплини за борба против разни болести. Применливиот метод на дијагноза и третман овозможува да се земат предвид карактеристиките на секој пациент поединечно.

Во Центарот за компетентност за третман на акутна и хронична болка, болката се смета за синдром, чии причини лежат на раскрсницата на неколку медицински дисциплини. Лекарите од различни специјалности заеднички му помагаат на пациентот - да ја утврдат точната причина за болката, со цел целосно да ги отстранат и неповратно.

До неодамна, третманот со болка во Русија не беше издвоен во посебна медицинска дисциплина, што значително ја комплицираше борбата против него. Денес, по примерот на развиените земји, во нашата земја се развива алгологија, наука која го проучува феноменот на болка и вистински технологии кои можат да помогнат и во најтешките случаи.

Никој не е заштитен од болка. Таа може да го престигне и мажот и жената во секое време - во премиер на својата младост и во напредните години, без оглед на социјалниот статус и начин на живот. Од време на време, целото население на светот се соочува со манифестации на акутна и хронична болка со различни степени на интензитет.

Така, 38% од данските жители постојано страдаат од оваа или онаа хронична болка, 25% од Швеѓаните се принудени значително да го ограничат нивниот животен стил поради болки во грбот, а 40% од Финците бараат медицинска помош секоја година со жалби за силна болка со различна локализација.

Во Русија, сликата исто така е разочарувачка - 45% од нашите сограѓани се соочуваат со главоболки неколку пати неделно, 50% од мажите и жените еднаш годишно земаат боледување поради болки во грбот, а една четвртина од фер секс знаат периодични болки за време на циклусот.

Секој на возраст над 14 години може да се јави во Центарот за третман на болката во Клиниката "Петровски Гејтс". Причината за лекување може да биде болка од разни видови - главоболка во тензијата, мигрена, болки во лицето, болка во грбот, вратот и зглобовите, рак или после зрачење и хемотерапија, посттрауматска и постоперативна болка, системски болести (дијабетес, ревматизам и други) како и други заболувања.

Центар за компетентност може да се дијагностицира и третира на главниот специјалисти - algologist анестезиолог, невролог, психотерапевт, физиотерапија и акупунктура, да добиете дополнителни совети лекари: Онколог, traumatologist-ортопед, гинеколог, уролог, proctologist, лекар, ендокринолог, дерматолог, гастроентеролог, ревматолог, флеболог, лекарска дијагностика.

За ефикасна дијагноза и третман на синдроми на болка, се користат најсовремени методи - MRI, MSCT, X-ray, ултразвук и техники - блокади, пункции, интравенски инфузии, како и курсеви за физикална терапија, акупунктура, мануелен, шок-бран и физиотерапија.

За компанијата

Петровски Вороти е меѓународен премиум медицински центар во центарот на Москва.

Техничка опрема одговара на најдобрите странски клиники: моќна дијагностичка база е претставена со најнова опрема од Европа и Јапонија. Сите видови на дијагностика се изведуваат во медицински центар - МРИ, КТ, мамографија, рентген, ултразвук, ендоскопија, лабораториски тестови. Во "Питерската порта" работат единствени одделенија - гравитациона хирургија на крв, асистирани репродуктивни технологии, естетска стоматологија. Постои операциона сала за минимално инвазивни хируршки процедури и болница.

Посебна карактеристика на клиниката е обезбедување на медицинска нега во форма на центри на компетентност, кои ги комбинираат техниките и способностите на различните медицински области и специјалитети.

Клиниката има сеопфатни програми за скрининг и третман за возрасни и деца. Пациентите кои сакаат да се лекуваат во најдобрите клиники во Европа, Израел и САД можат да ја користат услугата "третман во странство".

За правни лица, Медицинскиот центар Петровски Вороти нуди: брза анкета на вработените во компанијата (chekk-up); медицински прегледи; годишни програми за медицинска грижа; обезбедување на третман и превентивна нега според политиката на LCA.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .