Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Научниците од Канада создадоа уред за борба против грчењето

Тим специјалисти од Универзитетот Симон Фрејзер измисли нов уред кој ќе го спречи појавувањето на грчењето и ќе собира податоци за спиење на лицето. Опремата е прикачена под брадата во специјален завој на материја и не предизвикува непријатност.

Новата алатка го прави невозможно да се 'ржи поради фактот што дишните патишта се отвораат, бидејќи го спречува паѓањето на јазикот. Покрај тоа, опремата ќе биде синхронизирана со паметен телефон и ќе пренесува податоци за спиење на лицето кон него. На овој начин, лицето не само што се ослободува од грчењето, туку и ги контролира виталните процеси за време на одмор.

Овој уред сè уште не е пуштен на пазарот, бидејќи клиничките студии не се завршени. Ќе може да се зборува за целесообразноста на користење на уредот само откако неговиот ефект е тестиран на лице.

Треба да се напомене дека ова не е првиот уред што научниците го развиле за борба против хранењето. Пред две години, експертите измислиле метод на лекување со гумени ленти кои се вградени во јазикот. Тие не предизвикуваат непријатности, бидејќи тие се брзо обрасната. Новиот уред ветува дека ќе биде многу поефикасен и поудобен од претходните аналози.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .