Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Електронските цигари се покажаа како опасни за црниот дроб.

За опасностите од електронските цигари зборува долго време. И покрај фактот дека производителите на течности велат за целосна безбедност на нивниот производ, научниците веруваат дека спротивното - пушењето електронска цигара, иако не како деструктивно за здравјето, како никотин, но сепак не е добро.

Така, неодамнешните студии покажаа дека систематското пушење на електронска цигара доведува до акумулација на маснотиите во црниот дроб. И ова, пак, може да доведе до масна дегенерација на црниот дроб и други исклучително негативни фактори. Во течностите за Vap постои и никотин, кој предизвикува развој на патолошки процеси во црниот дроб и другите телесни системи.

Клинички студии беа спроведени на глувци. За 12 недели, една група беше изложена на течност за е-цигара, а втората група служеше како контрола.

На крајот од истражувањето беше утврдено следново: кај глувци кои примале дневна доза на течност, биле откриени промени во 433 гени. Покрај тоа, патологиите започнаа со циркадиски ритми. Двата фактори доведуваат до развој на масни заболувања на црниот дроб .

Имајќи го предвид сето погоре, можеме да го извлечеме следниов заклучок: сите цигари, и тутунски и електронски, се штетни за здравјето.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .