Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Протеинските тресење не се толку здрави колку што велат.

Протеинските шејкови станаа составен дел на исхраната на многу спортисти, бидејќи, според производителите, тие содржат само огромна количина витамини и минерали.

Научниците одлучија да го проверат овој факт. Како резултат на серија клинички студии, беше откриено дека оваа храна содржи такви екстремно опасни материи за телото како бисфенол, пестициди, тешки метали и други токсични материи. Токму овие хемиски соединенија доведуваат до фактот дека во човечкото тело започнуваат екстремно опасните патолошки процеси, вклучително и онколошки.

Научни експерти го проверуваат составот на неколку од најпознатите белковини за спортисти и откриле дека 74% од мешавините содржат кадмиум, 70% олово и 55% содржат БПА. Во мала количина, но сепак, се пронајдени жива, арсен и пестициди.

Покрај тоа, научниците кои ја спроведоа студијата, исто така, пронајдоа опасни супстанции во мешавини на протеини во прав. Во моментот, сé уште не е утврдено дали постојат токсини и други, за да се каже благо, не се корисни соединенија во производи од различен тип. Дополнителни клинички студии ќе бидат спроведени во врска со таквата храна. Во секој случај, за злоупотреба на разните протеински мешавини не вреди.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .