Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Пластичната храна од пластика може да биде опасна за здравјето на луѓето.

Пластични прибор користи во угостителството и во домот. Научниците по серија студии утврдиле дека таков сад, кога се користи за храна на долг рок, може да предизвика непоправлива штета врз човековото здравје: материјалот содржи бисфенол А (токсична компонента).

Производителите на пластични садови за еднократна употреба не негираат дека материјалот ја содржи оваа супстанција, но никој не им кажа на потрошувачите за неговите здравствени опасности.

Утврдено е дека бисфенолот постепено инфицира здрави клетки, предизвикувајќи ги да мутираат, што доведува до развој на многу сериозни болести, вклучувајќи ги и онколошките неоплазми.

Супстанцата е тешко да се отстрани од телото: деталната практична работа покажа дека количината на бисфенол во телото на мажите и жените, честопати користејќи ја храната од пластични садови, не се намали дури и откако одби да употреби контејнери за еднократна употреба.

Во моментов, истражувањето на ова прашање сè уште не е завршено, но научниците препорачуваат да се одбие садовите за еднократна употреба, заменувајќи ги со безбедна. Ако зборуваме за угостителство, подобро е да се даде предност на картонот, кој е побезбеден не само за луѓето, туку и за животната средина.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .