Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Антидепресивен тандоспирон од алкохолизам

Клиничарите од Универзитетот во Квинсленд направија голем број студии и открија дека Tandospirone, кој припаѓа на групата на антидепресиви, е добра помош за алкохолизам. Треба да се напомене дека таквата алатка не само што дава можност да се ослободи од прекумерното пиење алкохол, туку и го обновува телото, го нормализира мозокот, а исто така го елиминира и т.н. синдром на повлекување.

За време на клиничките испитувања, беше направен експеримент врз глувци. За 15 недели, животните добија алкохол, што доведе до формирање на зависност. Со дијагностички методи, беше откриено дека новите неврони во експерименталниот мозок престанаа да продуцираат нови неврони - овој процес беше потиснат поради алкохолизам.

После тоа, во текот на следните две недели, глувците беа прскани со Tandospirone со брзина од 3 ml за килограм тежина. Како резултат на тоа, распаѓањето на невроните запре.

Сé уште не е познато кога ќе се спроведат клиничките испитувања со учество на луѓе. Сепак, научниците сугерираат дека резултатите од студијата можат да станат нов третман за алкохолизам.

Во принцип, треба да се каже дека оваа болест е една од најчестите во светот. Проблемот не е само тоа што лицето е деградирачко - во контекст на постојаната употреба на алкохолни пијалаци, се развиваат други, дури и поопасни болести, а некои од нив се фатални.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .