Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Започна тестирањето за нов лек за рак

Група научници од Универзитетот Стенфорд започнаа клинички испитувања на новата дрога против ракот. Претходните студии за глувци покажаа неверојатни резултати - туморот беше отстранет од 97% од експерименталните субјекти, каде што кај некои глодари веќе беше релапс.

Новата вакцина се состои од два лека, чија мала количина се инјектира директно во самиот тумор. Така, заштитните клетки се активираат, а имунолошкиот систем почнува да ги супримира малигните тумори.

Научниците спровеле серија клинички испитувања кај глувци кои биле дијагностицирани со леомиом. Во 87 од 90 глодари, туморот целосно исчезнал и немало предуслови за релапс.

Овие резултати покажаа дека лекот е навистина ефикасен, па затоа беше одлучено да се спроведат клинички испитувања со луѓе. Во моментов, 15 учесници со леомиоми со различна локализација и степени учествуваат во работата. Откако ќе ги добијат резултатите од клиничките испитувања на човекот, ќе биде можно да се зборува или за широката употреба на новиот лек, или за финализирањето на лекот.

Научниците сугерираат дека оваа алатка може да се користи како примарен третман и да се подготви за операцијата - во зависност од тежината на процесот на рак.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .