Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Обичен додаток во исхраната може да им помогне на луѓето со шизофренија.

Психијатриските болести, дури и со комплексен и навремен третман, не можат целосно да се излечат. Затоа, прашањето за ефективен третман останува отворено.

Така, кинеските научници спроведоа низа клинички студии и открија дека вообичаениот препарат за конзерванси за храна натриум бензоат значително ја подобрува благосостојбата на пациентите, дури и во случаи кога лековите не го даваат саканиот терапевтски ефект.

Во крајна линија е дека натриум бензоат едноставно го подобрува дејството на невролептиците и другите специфични лекови. Самиот додаток не влијае на здравјето на било кој начин, па затоа не може да ја наруши човечката благосостојба.

Во клиничките испитувања биле вклучени 60 пациенти со дијагноза на шизофренија . Сите учесници беа поделени во две групи - еден зеде соодветни лекови и плацебо, а другиот исти лекови, но им беше даден натриум бензоат како додаток. Експериментот траеше околу шест недели. На крајот на експериментот, беше спроведена следна медицинска проверка и беше утврдено следново: за луѓето кои консумираат натриум бензоат симптомите на психијатриска болест се значително намалени и општото добро се подобрува.

Научниците кои ја спроведоа студијата, се надеваат дека таквите резултати ќе помогнат во подобрувањето на ефективноста на третманот. Меѓутоа, потребна е дополнителна работа, така што овој метод сè уште не најде широка примена.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .