Избор на доктор и снимање по телефон
, 7 (812) 409-93-64 7 (499) 519-32-81 , 7 (812) 409-93-64

Најдов супстанција која "храни" рак

Научниците од Универзитетот во Фламанците, лоцирани во Белгија, можеа да го одредат главниот непријател на човечкото тело кое ги храни клетките на ракот. Покрај тоа, тие беа во можност да се утврди како овој процес се случува.

Како што се покажа, шеќерот, кога се ослободува во човечкото тело, се поврзува со генот вклучен во животот на секоја клетка на ракот, а исто така го зголемува својот степен на преживување. Овој ген се нарекува "РАС". Комбинацијата на овие две супстанции ја формира таканаречената "цврста стапица", која клетките на имунолошкиот систем едноставно не можат да ги присилат. Во таа смисла, создаден е маѓепсан круг, кој поттикнува развој на онколошки процеси и асимилација на шеќер на континуирана основа.

Беше успеа да ја потврди сличната теорија благодарение на податоците од истражувањето, кои започнаа во 2008 година. Нејзината суштина беше да ги проучи ефектите од ефектот на Варбург. Специјалистите од областа на онкологијата со овој процес го означуваат ослободувањето на енергија од клетките на ракот, користејќи ја потентна гликолиза, по што се јавува формирање на млечна киселина. Едноставно, енергијата се добива со разделување на гликоза.

Сличен модел, исто така, беше пронајден за време на набљудувањето на квасецот, бидејќи тие содржат протеини слични на клетките на ракот. Во такви случаи, исто така, беше забележано активирање на протеини, под влијание на супстанции добиени од шеќер, кои можат да го стимулираат растот на не само квасец, туку и малигни ткива.

Научниците истакнуваат дека механизмот за хранење на ракот што тие го добиваат, ќе помогне во изготвувањето на индивидуална исхрана, за лицата кои веќе биле дијагностицирани со онкологија, без оглед на неговата локација и фаза на прогресија. Идеално, луѓето треба целосно да исклучат шеќер и засладувачи од нивното мени, но сфаќајќи дека ова не е можно, експертите ја изнесоа дневната стапка на оваа состојка, која се разликува во зависност од возрасната категорија, полот и телесната тежина на пациентот.

Сподели го овој напис:

Џозеф Адисон

Со вежбање и воздржаност, повеќето луѓе можат да сторат без лекови.

Нашата група ВКонтакте
Ги покануваме лекарите
Ги покануваме практичарите да ги советуваат посетителите на сајтот medican.site - да дознаете повеќе .